Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 30 Pro gelanceerd in Duitsland'

Nieuws 'Huawei Mate 30 Pro gelanceerd in Duitsland'
Door ,

Het vlaggenschip dat de Noordzee is overgeslagen, de Huawei Mate 30 Pro, komt weer naar nieuwe landen in de EU. Dit maal zijn onze zuiderburen de gelukkigen die met het toestel aan de slag mogen.

Ook zonder toegang tot de applicaties en diensten van Google is Huawei bezig met het uitbrengen van de Huawei Mate 30 Pro. Nadat in november in Spanje de verkoop kortstondig is begonnen, komt de Huawei Mate 30 Pro nu ook online in de Duitse webshops. Nog steeds zonder Google Services uiteraard. Het handelsconflict tussen de VS en China is nog niet opgelost. Wel lijkt er vordering in te zitten, Apple hoeft geen forse tarieven te betalen om toch in China te blijven produceren.

Het lijkt erop dat Huawei met de Mate 30 Pro een beetje aan het aftasten is in welke markten er ruimte is voor een smartphone zonder ondersteuning van Apple of Google. In Zwitserland en Italië is de Mate 30 Pro ook te koop en met Duitsland erbij wordt er dus steeds verder uitgebreidt. Of de Huawei Mate 30 Pro ook nog officieel naar Nederland komt is niet duidelijk.

Hardware knaller

Wat de hardware betreft is de Mate 30 Pro een kanjer van een smartphone. De gigantisch snelle Hisilicon Kirin 990 neemt al het rekenwerk op zich en doet dat met speels gemak. De chip helpt ook mee met het verwerken van de foto's die de Mate 30 Pro maakt. De camerabult achterop het toestel heeft flink wat beeldvangerkwaliteit. Twee 40-megapixelcamera's, een 8-megapixeltelelens en een Time-of-Flight-camera. Hopelijk komt het toestel binnenkort ook op de Nederlandse markt terecht.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden