Vergelijk 2.727.909 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple verwijdert gebruikersreviews van eigen website'

Nieuws 'Apple verwijdert gebruikersreviews van eigen website'
Door ,

Zomaar je reviews weghalen is een beetje vreemd. Het verwijderen van kritiek aan jouw adres gericht klinkt apart, Apple kan het weten.

Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar Apple heeft vorige week de sectie met reviews en beoordelingen van gebruikers van een aantal websites verwijderd. Al die websites zijn van Apple zelf. Het zou gaan om de websites voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Dat Apple de reviews weghaalt is een opvallende zet. Reviews en beoordelingen van gebruikers bieden een soort transparantie naar de consumenten toe.

Hoewel het zou gaan om een schijngarantie, gezien Apple ook simpelweg negatieve reviews weg zou kunnen halen, is het toch opmerkelijk dat dit onderdeel van de website geheel in de ban wordt gedaan. Deze pagina is overigens verdwenen voor alle productgroepen. Naast iPhones zijn ook de reviews voor de MacBooks en iPads weg, om er maar een paar te noemen. De verandering vond plaats van 16 op 17 november, ongeveer twee dagen na het presenteren van de nieuwe MacBook Pro. Maar misschien heeft het ergens anders mee te maken.

Apple TV Plus

De geruchten gaan dat deze verdwijntruc te maken zou hebben met de lancering van Apple TV Plus. De streamingdienst van Apple doet het niet zo goed als gehoopt, maar het valt vooral op dat de vier grootste shows die door Apple zelf zijn gemaakt zulke negatieve reacties krijgen. De series waar Apple flink voor in de buidel heeft getast worden over het geheel niet zo goed ontvangen De kritiek hierop zou dan misschien aanleiding zijn geweest om de reviews bij alle producten weg te halen, om de aandacht weg te leiden van één product.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden