Vergelijk 2.730.905 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei begint release Mate 30 Pro in Spanje

Nieuws Huawei begint release Mate 30 Pro in Spanje
Door ,

De Huawei Mate 30 en 30 Pro zijn al een tijdje geleden aangekondigd in Duitsland. Toch komt er nu pas één van die twee modellen op de Europese markt. In Spanje nota bene.

Al in september werden de Huawei Mate 30 en Huawei Mate 30 Pro aangekondigd door het getergde Chinese concern. Bij de lancering was echter al duidelijk dat het even zou duren voordat de toestellen in Europa beschikbaar werden. Dat komt doordat de Verenigde Staten Huawei nog steeds op de Entity lijst hebben staan. Daardoor mag Google niet samenwerken met Huawei. En dat is best lastig wanneer je besturingssysteem is gebouwd rond Google's Android. De toestellen draaien overigens nog steeds op Android, maar krijgen geen toegang tot Google Play-services.

Huawei is toch overgegaan tot de verkoop van de Mate 30 Pro in Europa, zij het voorlopig uitsluitend in Spanje. Volgens Huawei gaat het min of meer om een test. Wat er getset wordt is niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk is het een test om te kijken of de toestellen een beetje verkopen, ook zonder Google-apps. De verkoop gaat nu alleen om de Huawei Mate 30 Pro met 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen.

Huawei gaat goed na tegenspoed

Huawei gaat goed na tegenspoed

17 jul 2019 - Eerder dit jaar kreeg Huawei een paar flinke klappen nadat het bedrijf door de VS op de Entity List werd geplaatst. Hoe is het bedrijf er onder? Huawei nam ons mee naar Spanje om ons op de hoogte te brengen.

Mate 30 Pro

De Huawei Mate 30 Pro is te koop in de Huawei-winkel in Madrid die eerder dit jaar feestelijk werd geopend. Tijdens die opening werd het Madrileense 5G-netwerk op de proef gesteld, dat maakt het gepast dat de Mate 30 Pro in Madrid wordt verkocht. De Mate 30 Pro beschikt namelijk over een 5G-modem. Het toestel heeft verder uitstekende camera's en een razendsnelle processor. Of we het toestel binnenkort ook in Nederland mogen verwachten is nog niet helemaal duidelijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden