Vergelijk 2.697.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Xiaomi komt met aarde verpletterende features'

Nieuws 'Xiaomi komt met aarde verpletterende features'
Door ,

Niet letterlijk natuurlijk, maar Xiaomi gaat wel aan de slag met het opsporen van geologische aardkorst botsingen. Daarnaast gaat het binnenkort ook bliksemsnel bij Xiaomi.

Woordspeling daargelaten is Xiaomi bezig met twee interessante features. Als eerste is er de mogelijkheid om aardbevingen te melden voordat ze plaatsvinden. Xiaomi geeft aan dat ze met de feature levens hopen te redden door mensen een paar tot tientallen seconden van tevoren een waarschuwing te geven dat er een aardbeving aan zit te komen. Xiaomi is daarmee niet het eerste techbedrijf dat een aardbevingsmelder introduceert, maar de manier waarop Xiaomi dit doet zorgt voor vroegere meldingen. Xiaomi heeft aangeboden om ook andere fabrikanten hiermee te helpen.

De feature is een tijd getest in de Sichuan provincie van China en zal binnenkort in heel CHina worden uitgerold. Of de update ook naar de EU komt is nog niet duidelijk. Het aardbevingsgevaar in Nederland is uiteraard wel aanzienlijk lager dan in China, maar het is fijn om erbij betrokken te worden. De functie zou kunnen worden geactiveerd in MIUI 11 dat net een maandje beschikbaar is. Naas deze feature heeft Xiaomi nog iets moois dat binnenkort waarschijnlijk wel over de hele wereld beschikbaar is.

Unlimited Power

Xiaomi is ook bezig geweest met een feature waarvan ze de details liever nog even dicht bij de borst houden. We weten al een tijdje dat Xiaomi bezig is met sneller dansnel opladen. Het bedrijf heeft al vaker laten weten dat 100W laders eraan zitten te komen. Ter vergelijking; een standaardlader laadt je smartphone met ongeveer 10W op. Veel bedrijven hebben inmiddels een snellaadtechnologie die dichter bij de 35W zit.

Volgens Xiaomi kun je een accu van 4000 mAh binnenkort binnen 17 minuten helemaal opladen. Volgens Xiaomi is de accu erop voorbereid om zo snel zoveel lading te ontvangenm waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het verslechteren van de accu. Het is nog niet duidelijk in welk toestel Xiaomi dit gaat pioneren, maar dat zullen we gauw horen.

 (via1,via2

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden