Vergelijk 2.697.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei mag toch nog even handelen met VS

Nieuws Huawei mag toch nog even handelen met VS
Door ,

Huawei houdt het al een tijdje vol zonder zomaar met de Amerikaanse bedrijven te mogen handelen. Voorlopig blijft de deur nog even op een kiertje staan.

Voor de derde maal is het raak voor Huawei. Opnieuw krijgt de Chinese techgigant uitstel van de gevolgen van diens plaats op de Entity List. In mei heeft Huawei die plaats verworven en tot op heden zijn er nog maar weinig gevolgen echt van kracht geworden. Eén van de weinige maatregelen is er een die dan ook aankomt. Doordat de handelingen met Google zijn opgeschort voor nieuwe toestellen, zijn er geen Google-apps en services beschikbaar op de nieuwe Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro.

Pas wanneer de Verenigde Staten en China met elkaar vooruit kunnen heeft Huawei weer onbeperkte handelstoegang met Amerikaanse bedrijven. Binnenkort gaat de Amerikaanse overheid wel licenties uitgeven aan bedrijven die ze toestaan om te handelen met Huawei. Hiervoor kunnen bedrijven een aanvraag doen bij de Amerikaanse kamer van koophandel. Van die inmiddels meer dan 260 aanvragers is Google wellicht de belangrijkste voor Huawei. Door het uitstel van een volledig handelsverbod kan Huawei bijvoorbeeld nog wel aan hardware componenten komen voor in de toestellen.

Zoete zaken

Het lijkt er op dat Huawei zich niet heel veel aantrekt van het conflict met de VS. Daarmee bedoelen we niet dat ze het wel prima vinden, maar wel dat de zaken gewoon doorlopen. Huawei verkoopt nog steeds vrij veel smartphones, het leeuwendeel in China, waar Google sowieso niet echt vrij baan heeft. Deze week zou er een overigens een akkoord komen tussen Xi Jinping en Donald Trump om de handel wat soepeler te laten verlopen. Echter zijn er nog geen afspraken duidelijk of definitief gemaakt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden