Vergelijk 2.736.583 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung brengt smartphones uit gemaakt door andere bedrijven'

Nieuws 'Samsung brengt smartphones uit gemaakt door andere bedrijven'
Door ,

Een bakker die zijn eigen brood niet bakt, dat klinkt nogal vreemd. Toch is het in de wereld van de electronica niet ongewoon. Samsung gaat volgend jaar meer van haar productie bij andere bedrijven leggen.

Het klinkt misschien gek, maar het komt vaker voor dat een smartphone niet wordt gemaakt door het bedrijf waarvan het logo op het toestel staat. Binnen China gaat het voor Samsung al een tijdje niet geweldig. Bedrijven als Huawei, Xiaomi en Oppo hebben de Chinese markt ferm in handen. Samsung zakte zelfs onder de 1% marktaandeel in China. Vorige maand sloot Samsung haar laatste fabriek in China. Toch is het bedrijf zeker niet klaar met China.

Er is nog steeds vraag naar Samsung-toestellen in China, maar deze worden al niet meer door Samsung zelf geproduceerd. Een ander bedrijf maakt de smartphones voor de Chinese markt onder de licentie van Samsung. Samsung is van plan om de komende tijd nog meer van de smartphone-productie uit handen te geven. Volgens Reuters will Samsung in 2020 ongeveer 60 miljoen smartphones door andere fabrikanten laten bouwen. Op de verwachtte verkoop van 300 miljoen betekent dat dus dat er 20% niet in Samsungs eigen fabrieken wordt geproduceerd.

De uitbesteding van smartphone-productie gaat vooral om de budget-smartphones. De marges op die toestellen zijn minder groot en daarvoor is het goedkoper om de giga-fabrieken in bijvoorbeeld China te gebruiken om zo goedkoper de toestellen te produceren. Uit de hoek met critici klinkt het dat Samsung zo de controle verliest over de kwaliteit van de toestellen. De kans is klein dat we daar in Nederland veel van gaan merken, maar we houden het in de gaten.

Samsung Galaxy A30s beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 14,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 16,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 16,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 17,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 41,00 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy A30s aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden