Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola kondigt opvouwbare RAZR-smartphone aan'

Nieuws 'Motorola kondigt opvouwbare RAZR-smartphone aan'
Door ,

Liep je vroeger over straat met je coole flip phone? Misschien had je zelfs de felbegeerde Motorola RAZR V3. Motorola gaat het nu opnieuw proberen, maar wel met een heel andere RAZR.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan officieel; Motorola heeft een nieuwe RAZR gelanceerd. Je zou jezelf af kunnen vragen of de wereld wel klaar is om terug te gaan naar clamshell klaptelefoons, maar Motorola heeft het toestel een flinke facelift gegeven. De nieuwe Motorola RAZR heeft geen T9-toetsenbord op de onderste helft, maar is één en al scherm, zonder onderbrekingen.

Motorola volgt de aanzettende trend die is gezet door Samsung en Huawei. Het lijkt erop dat steeds meer farikanten aan de slag gaan om opvouwbare smartphones te produceren. Dichtgeklapt lijkt de nieuwe RAZR nog vrij veel op de oude versie in de zin dat er een scherm en een camera aan de buitenkant van het toestel zit. Het is bij de nieuwe RAZR echter wel een 2,7 inch touchscreen waarmee je berichten kan lezen en zelfs kunt bellen zonder het toestel open te klappen. Dat schermpje heeft een resolutie van 800 bij 600 pixels.

Bij het openklappen komt het echte verhaal van de RAZR pas aan bod. Zoals gezegd heeft het toestel aan de binnenkant alleen maar scherm. Het gaat om een 6,2 inch Flex View-display met een 21:9 beeldverhouding. Het is een oled-paneel met 876 bij 2142 pixels, waarmee het nog het dichtst in de buurt komt van een Full HD-resolutie. Het scherm vouwt dus dubbel zonder te barsten, dat wordt mede mogelijk gemaakt door een extra scharnier.

Motorola RAZR

Belangrijkste specificaties van de Motorola RAZR

  • 6,2 inch flexibel oled-paneel
  • Snapdragon 710-processor, bijgestaan door 6GB werkgeheugen
  • 16-megapixelcamera aan de buitenkant, 5-megapixelcamera aan de binnenkant
  • Android 9.0 Pie
  • Twee accu's met 2510 mAh capaciteit per stuk

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog is het toestel alleen met een prijs bekendgemaakt voor de Amerikaanse markt. Via de telecomprovider Verizon wordt het toestel beschikbaar vanaf 9 januari, met een pre-orderdatum vanaf 26 december. Het toestel gaat in de VS 1500 dollar kosten. De prijs in Nederland is nog niet bekendgemaakt, evenals de releasedatum. Wel is de kans groot dat het toestel naar Europa komt.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden