Vergelijk 2.697.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone-camera actief bij scrollen door Facebook tijdlijn'

Nieuws 'iPhone-camera actief bij scrollen door Facebook tijdlijn'
Door ,

Wanneer gebruikers van iPhones scrollen door de Facebook-tijdlijn kan het voorkomen dat de camera op de achtergrond actief is. Een vreemde bug lijkt de oorzaak.

Het is weer eens raak bij Facebook. Nadat er al maanden bijna iedere week een klacht over de privacybescherming van Facebook is geweest, gaat het feest gewoon door. Dit keer zijn het geen miljoenen bestanden met persoonsgegevens die zijn gelekt en het gaat ook niet om het omstreden delen van scrollgedrag met derden. Er is sprake van een bug aan het licht gekomen die wat merkbaarder is dan het op de achtergrond delen van gegevens.

Bij verschillende gebruikers is het opgevallen dat er tijdens het scrollen door de tijdlijn iets geks gebeurde. Op sommige momenten was het bij hen zichtbaar dat de camera op de achtergrond actief was. Dat wil zeggen dat de Facebook-app de camera aan het uitlezen was terwijl de gebruiker daar in de app helemaal niet om vroeg. Gek genoeg is de bug alleen bij gebruikers van Apple's iPhones verschenen. Een webdesigner, Joshua Maddox, heeft aangegeven dat dit bij meerdere iPhones te reproduceren is wanneer zijn draaien op iOS 13.2.2.

Privacy-zorgen

Eerder werd al bekend dat de camerabeelden zichtbaar konden worden bij het kantelen van de iPhone. Nu komt daar dus bij dat er ook bij het simpelweg scrollen door je tijdlijn beelden worden gemaakt. Daarmee bedoelen we overigens niet dat Facebook beeldmateriaal opneemt, opslaat en distribueert, maar wel dat de app zichzelf toegang verschaft. Hoe het precies komt is nog niet duidelijk en het is ook niet zeker hoelang het duurt voordat Facebook dit op zal lossen. Wel is het probleem bij Facebook bekend en heeft het bedrijf aangegeven ermee bezig te zijn.

(via)

Apple iPhone 11 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 46,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 2000 € 35,50 € 96,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 126,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 44,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,50 € 24,00 Bekijken
Alle Apple iPhone 11 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden