Vergelijk 2.736.583 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple TV Plus-chef weg na twee weken'

Nieuws 'Apple TV Plus-chef weg na twee weken'
Door ,

Eén van de hoge piefen van Apple TV Plus is twee weken na de lancering alweer uit het nest gevlucht. Hoe Apple nu verder gaat is de vraag, zeker met ook de komst van een klein muisje in de streamingwereld.

Apple TV Plus, of Apple TV+, is net twee weken online. Apple heeft veel in de dienst geïnvesteerd. In eerste instantie om de dienst draaiend te krijgen, maar er is vooral veel geld gegaan naar het aankopen en produceren van content. Voor de nieuwe dienst zijn in eerste instantie vier grote, nieuwe shows besteld. Spijtig genoeg doen die shows het geen van allen echt goed. Nu is één van de hoofden van de programmering opgestapt, Kim Rozenfeld.

Er is nog niet duidelijk gemaakt waarom Rozenfeld is opgestapt maar het is op zijn minst opmerkelijk. De vier grote shows zijn vooral door critici niet goed ontvangen, kijkers kunnen nog komen. Er is een afspraak bekend gemaakt tussen Apple en Rozenfeld die wijst op een positief uiteengaan. Rozenfeld heeft een achtergrond in de wereld van de film en televisie en werd als één van de eerste bij het Apple TV Plus team gehaald. Toch is Kim dus ook als één van de eersten weg. Wat dit verder voor Apple's plannen betekent is nog onduidelijk.

Stream Wars

Al langer is bekend dat meerdere grote bedrijven rond deze tijd hun streaming dienst lanceren. Disney Plus is als belangrijkste nieuwe concurrent vandaag officieel live gegaan over de hele wereld. Mogelijk blijft de drukte bij Apple TV Plus abonnee's achter door het aanbod dat Disney de consument te bieden heeft. Waar Apple veel heeft ingezet op nieuwe content heeft Disney een flinke catalogus waar het uit kan putten. Daarnaast brengt ook Disney nieuwe shows en films op haar streamingdienst uit. De toekomst voor beide diensten lijken grotendeels aan elkaar te zijn verbonden.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden