Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple komt met eigen streamingdienst AppleTV+

Nieuws Apple komt met eigen streamingdienst AppleTV+
Door ,

De streamingdienst van Apple, genaamd AppleTV+, ofwel Apple TV Plus, is vanaf vandaag online. De dienst is gratis voor mensen die recent een Apple-product hebben afgenomen, anderen betalen 5 euro per maand. Het aanbod is nog een beetje karig.

Apple heeft sinds vandaag officieel een eigen streamingdienst. Die moet de concurrentie aangaan met het populaire Netflix en het hagelnieuwe Disney+, dat op 12 november officieel gelanceerd wordt. De streamingdienst van Apple was ook al eerder aangekondigd, maar vanaf vandaag kunnen mensen er ook gebruik van maken. Mensen die sinds kort rondlopen met een nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max hebben een klein voordeeltje: zij krijgen de streamingdienst de eerste twaalf maanden gratis. Deze actie geldt overigens niet alleen voor telefoons; ook mensen die een ander Apple-product hebben aangeschaft in de afgelopen drie maanden hebben recht op de actie.

Het aanbod

De grootste vraag zal zijn wat je precies kan kijken als je een abonnement hebt op Apple TV Plus. Dat aanbod is vooralsnog redelijk mager; er staan in totaal negen shows op de dienst. Dat zal met termijn uitbreiden, maar Apple kan wat dat betreft niet concurreren met diensten als Netflix en Disney+, waar het aanbod aanzienlijk groter is.

Wellicht dat de prijs daar wat bij helpt. De dienst kost namelijk, indien je niet recent een fortuin hebt uitgegeven aan een Apple-product, maar 5 euro per maand. Daarmee is het de goedkoopste streamingdienst die er op dit moment in Nederland te krijgen is. Wellicht dat deze lage prijs wat consumenten weet over te halen, maar wij verwachten dat het gros van de kijkers toch vooral bezitters van Apple-producten zullen zijn.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden