Vergelijk 3.090.896 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro binnenkort toch in Nederland verkrijgbaar'

Nieuws 'Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro binnenkort toch in Nederland verkrijgbaar'
Door ,

Huawei heeft bij de lancering van de Mate-serie wel aangegeven dat de toestellen alsnog naar Europa komen, maar heeft daar geen richtlijn voor uitgegeven. Het lijkt er nu op dat we ze volgende maand kunnen verwachten.

Vorige maand presenteerde Huawei twee nieuwe kanjers. In München werden de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro aan de wereld gepresenteerd. De toestellen misten echter wel een bepaald stukje software; de Google Play Services en de Google Play Store. Zelfs voor de doorgewinterde Android-gebruiker die zonder problemen APK-bestanden downloaden en installeren brengt dat problemen met zich mee. Meerdere apps zijn afhankelijk van de Play Services om überhaupt te draaien. Vandaar dat de toestellen eerder nog niet in Europa beschikbaar waren.

Daar gaat nu verandering in komen. Het is nog niet officieel bekendgemaakt maar verschillende bronnen lijken erop te wijzden dat de Mate 30 en Mate 30 Pro half november naar Europa komen. Daarbij moet wel worden gezegd dat Nederland niet boven aan het lijstje lijkt te staan. De lanceerdatum die het vaakst voorbij komt is 15 november, daarbij zou het gaan om een release in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Dus ongeveer heel West-Europa met uitzondering van de Benelux. Het zou volgens dezelfde bronnen niet lang duren voordat de toestellen ook in de rest van Europa worden uitgerold.

Mate op straat?

Hoe de toestellen ontvangen zullen worden is nog maar de vraag. Qua hardware zijn het twee juweeltjes, maar of je het meeste uit die hardware kunt halen zonder volledige software ondersteuning is een tweede. Huawei levert wel zoals altijd de Huawei App Gallery mee, dus het is niet zo dat je er helemaal geen apps op kunt installeren. De prijzen ten tijden van de lancering waren 799 euro voor de Mate 30 en 1099 euro voor de Mate 30 Pro. Verwacht wordt dat die prijzen wel iets zullen bijtrekken.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden