Vergelijk 2.457.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'RED Hydrogen Two de prullenbak in'

Nieuws 'RED Hydrogen Two de prullenbak in'
Door ,

Nog niet zo lang bezig en alweer moeten stoppen. Dat overkomt RED als producent van smartphones. Het bedrijf is helaas niet verder gekomen dan een enkel model.

Misschien heb je nog niet van de Hydrogen One gehoord, of zelfs niet van RED. Dat zou niet zo gek zijn gezien het beperkte succes van de camerafabrikant als smartphone-producent. RED maakt camera's, met name filmcamera's, die gericht zijn op content-professionals. De camera's zijn bijzonder duur, maar filmen ook soepel in hoge resolutie. RED is overigens niet de eerste camerafabrikant die er in de smartphone-industrie niet uitkomt. Kodak en Polaroid gingen eerder al de plomp in.

De Hydrogen One was de eerste smartphone waar het bedrijf mee kwam. Het toestel werd al vrij vroeg in het openbaar besproken en het hoofdonderwerp was het zogenaamde 4D-display. Het scherm van de Hydrogen One kan stereoscopische 3D-beelden laten zien en de camera op het toestel kon deze vastleggen. Jammer genoeg bleek dat effect niet al te speciaal, en het werkte alleen maar bij specifiek beeldmateriaal. Ook waren de specificaties van de rest van het toestel niet heel indrukwekkend, maar betaalde je wel de hoofdprijs.

Nog niet helemaal klaar

RED heeft nu besloten om de opvolger van de Hydrogen One, de Hydrogen Two, volledig te schrappen. Voorlopig houdt RED het bij de productie van filmcamera's. RED was nog bezig met Komodo, een camera die achter op de Hydrogen One geplaatst kan worden om mooiere foto's en video's te schieten. Daar gaat het bedrijf nog wel mee door. Ook wordt de Hydrogen One voorlopig nog volledig ondersteund. Mocht je er dus toch één hebben gekocht, dan laat RED je niet zomaar in de steek.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden