Vergelijk 2.721.845 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Mate X komt op 15 november uit in China

Nieuws Huawei Mate X komt op 15 november uit in China
Door ,

De langverwachte Huawei Mate X gaat eindelijk in de verkoop. In China welteverstaan, want in Nederland zijn we nog niet aan de beurt. Wellicht dat we helemaal worden overgeslagen, want de opvolger, de Mate Xs, komt in maart volgend jaar al uit.

We weten het moment nog goed. Het was ongeveer een jaar geleden en het leek wel alsof opeens iedereen met een opvouwbare telefoon op de proppen kwam. Dat was natuurlijk perceptie, want toevallig kwamen zowel Huawei als Samsung met een nieuw vouwbaar design op de proppen. De vraag was dan ook al gauw: wanneer kunnen we met deze toestellen aan de slag? Vanaf beide fabrikanten bleek dat dat een vraag was die ze maar moeilijk konden beantwoorden. Maar nu is er, voor Huawei althans, antwoord.

De Huawei Mate X viel ongelukkigerwijs midden in het kruisvuur dat de handelsoorlog tussen de VS en China heet. Dat betekende vooral dat Google's Android-ondersteuning op de Mate X opeens een twijfelgeval was, vanwege het feit dat Google niet meer mocht samenwerken met Huawei. Voor de Chinese markt maakt dat verder niet uit, want daar is Google sowieso grotendeels geblokkeerd en zijn alternatieven als WeChat in dat gat gesprongen.

Woon je in China, dan mag je 15 november alvast groots omcirkelen in je agenda. Dan komt de Mate X namelijk op de markt. Dat maakte Huawei vandaag bekend in een presentatie in thuisbasis Shenzhen. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf ook de opvolger aan, die qua uiterlijk identiek is maar onderhuids is voorzien van de nieuwe Kirin 990-chipset. Dat toestel gaat de Huawei Mate Xs heten, en dit toestel komt al in maart volgend jaar uit. Echte liefhebbers zullen meteen met de Mate X aan de slag willen, maar praktisch gezien lijkt het niet onverstandig te wachten tot de Mate Xs.

Ook naar NL?

De grote vraag blijft natuurlijk: wanneer kunnen we met deze klappers aan de slag in Nederland? Het antwoord daarop kan Huawei zelf ook nog niet geven, gezien de ongemakkelijke politieke situatie die daarvoor roet in het eten gooit. We kunnen ons zo voorstellen dat wanneer de politieke verhoudingen tussen de VS en China normaliseren, het niet lang zal duren voordat we ook de Mate X en Mate Xs in ons koude kikkerlandje mogen verwelkomen. Tot die tijd zullen we met niet al teveel afgunst moeten kijken naar de Chinese markt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden