Vergelijk 3.582.079 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel 4 heeft niet altijd 90Hz-scherm'

Nieuws 'Google Pixel 4 heeft niet altijd 90Hz-scherm'
Door ,

Binnen een week na de presentatie van de nieuwe Pixel-smartphones blijkt het allemaal nog niet zo rooskleurig te zijn als Google had gehoopt. Er waren al issues met de radar-installatie in het toestel, en nu ook met het beeldscherm.

Google presenteerde een week geleden de nieuwe Pixels in New York. De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL werden met niet al teveel extra informatie op het podium aangekondigd. Zo ontbrek bijvoorbeeld dat de eigenaars van de Pixel 4 en Pixel 4 XL niet beschikken over eindeloze cloud-opslag voor foto's en video's in oorspronkelijke kwaliteit, iets wat de bezitters van de Pixel 3 en Pixel 3a bijvoorbeeld wel kregen. Ook werd een detail over de beeldschermen weggelaten. De toestellen werden aangekondigd met uiterst soepele 90Hz beeldschermen, maar daar kun je niet altijd gebruik van maken.

Uit berichten van de eerste golf van reviewers blijkt dat de verversingssnelheid van het beeldscherm gebonden is aan de schermhelderheid. Dat wil zeggen dat het scherm niet bij iedere helderheid met 90 beelden per seconde ververst. Het lijkt erop dat de helderheid van het paneel boven de 75% moet staan voordat je de voordelen van de hoge verversingssnelheid kunt benutten. Waarom hiervoor is gekozen door Google is niet helemaal duidelijk. De beste gok die wij kunnen doen is dat het met de accuduur te maken heeft.

Wordt aan gewerkt

Inmiddels heeft Google wel aangegeven dat er een software-update komt die de verversingssnelheid bij meer helderheidsinstellingen op 90Hz houdt. Het is via de ontwikkelaarsopties al wel mogelijk om het scherm constant op de 90 Hz in te stellen. Dat geeft aan dat het puur om een software-issue gaat. Eerder bleek de Face Unlock-ontgrendeling ook te werken wanneer de ogen van de gebruiker dicht zijn. Dat zou betekenen dat het toestel ook tijdens je slaap kan worden ontgrendeld.

(via)

Google Pixel 4 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 28,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 30,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 38,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 4 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden