Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google geeft Pixel 4 stilletjes open standaard draadloos snelladen mee

Nieuws Google geeft Pixel 4 stilletjes open standaard draadloos snelladen mee
Door ,

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn voorzien van ondersteuning voor draadloos laden. Tot zover geen verrassing. dat de Pixels de open standaard nu ook voor snelladen ondersteunen, is dat wel. De vorige Pixels waren kieskeurig als het aankwam op draadloze laders. Dat tijdperk is voorbij.

De Pixel-serie ondersteunde vorig jaar met de Pixel 3 en 3 XL al draadloos laden, maar dat kwam met een belangrijke beperking. Als je een Pixel 3 op een van de open Qi-standaard voorziene draadloze legde, kon je slechts opladen met maximaal 5W. Die standaard werd al ondersteund sinds de Nexus 4, dus heel revolutionair was dat niet. Sneller draadloos opladen kon wel, maar daarvoor moest je een speciale gelicenseerde Pixel-lader gebruiken. Die uiteraard behoorlijk aan de prijs waren.

Lekker laden

Dat rare verhaal is met de Pixel 4 definitief verleden tijd. Google gaf er niet veel ruchtbaarheid aan, maar verschillende mensen in het bezit van een Pixel 4 ontdekten dat hun toestel ook op draadloze snelladers onder de Qi-standaard ondersteund werden. Die open standaard wordt gebruikt door het gros van de draadloze laders op de markt, dus dat is wel zo prettig. Het drukt bovendien de prijs.

Draadloos laden wordt tegenwoordig door veel verschillende telefoons ondersteund. Sinds de iPhone 8 bouwt Apple de technologie in elke iPhone in. Ook in Samsung's high-end toestellen is het vaak mogelijk draadloos te laden, en hetzelfde geldt voor toestellen van LG, Sony en Huawei. Omdat deze toestellen allemaal werken via de Qi-standaard ondersteunen die ook het snellere protocol, iets wat de Pixel 4 nu ook kan claimen.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden