Vergelijk 2.721.856 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony rolt PS4 Remote Play uit naar alle Android-toestellen'

Nieuws 'Sony rolt PS4 Remote Play uit naar alle Android-toestellen'
Door ,

Zit je graag achter de PlayStation maar wil iemand anders in je huishouden graag iets anders kijken op de televisie? Dan komt Sony nu met een oplossing voor iedereen met een Android-smartphone en een PlayStation 4.

Smartphones van Sony kunnen al jaren iets bijzonders. Dan hebben we het niet over de Adaptive Charging-technologie of andere hardware prestaties. Al sinds de Sony Xperia Z3, gelanceerd in 2014, kun je je favoriete PlayStation games streamen naar je smartphone. Dat wil zeggen dat je niet per se voor de televisie hoeft te zitten om toch te kunnen gamen. Zo kun je het nieuws opzetten terwijl je fanatiek verder gamet. Te gek toch?

Sony heeft er nu voor gekozen om deze functionaliteit eindelijk te delen met alle andere Android-smartphones. Je hoeft dadelijk dus geen Sony-toestel meer te kopen om toch van deze functies gebruik te maken. De software hiervoor kun je gewoon via de Google Play Store downloaden en installeren. Je hoeft alleen maar je PlayStation 4 aan te laten staan tijdens het gamen en dan kan je televisie voor iets ander gebruikt worden. Dat wil ook zeggen dat je in de keuken of op het toilet verder kunt gamen.

Gamen naar hartelust

Niet alle games zijn echt geschikt om met de touch-besturing van je smartphone te bedienen. Je kunt gelukkig je PlayStation controller op je smartphone aansluiten om ook wat dat betreft de besturing in de hand te houden. Daarnaast kun je ook andere bluetooth-controllers aansluiten, bijvoorbeeld van de Nintendo Switch of de Xbox One. Sony heeft ook aangegeven dat Crossplay met de PlayStation mogelijk wordt voor iedere game. Dan kun je je online games spelen tegen spelers op bijvoorbeeld Xbox, PC en Switch. Al met al een flinke openstelling van het doorgaans zo gesloten Sony.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden