Vergelijk 2.018.340 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC gestopt met innovatie in smartphones, aldus HTC

Nieuws HTC gestopt met innovatie in smartphones, aldus HTC
Door ,

De kans is groot dat je ooit een HTC-smartphone hebt gehad, of iemand kent die er één of meerdere heeft gehad. Dat zal echter geen heel recente ervaring zijn geweest. HTC is er wel druk mee bezig om dat weer terug te brengen.

In de jonge jaren van het bedrijf ging het bij HTC haast exclusief om innovatie bij nieuwe smartphones. De laatste jaren is de glans er helaas een beetje af. Dat geeft het Taiwanese bedrijf zelf ook aan. De zojuist geïnstalleerde CEO, Yves Maitres, heeft zelf ook aangegeven dat het bedrijf al een tijdje niet meer innoveert. Tegelijkertijd investeren Apple, Samsung en Huawei flink in nieuwe smartphone-hardware. Volgens Maitres komt het gebrek aan investeringen in smartphones door de verschuiving van de focus.

HTC lanceerde een paar jaar geleden de HTC Vive, een Virtual Reality-systeem, en daar is veel van de R&D-afdeling mee bezig geweest. Ook werd begin vorig jaar het leeuwendeel van HTC's design-afdeling overgenomen door Google. Voor een bedrag van 1,1 miljard dollar werden 2000 werknemers van HTC naar Google overgeschreven. Destijds gaf HTC aan dat ze nog steeds het beste in huis hadden qua design, al zijn de ontwerpen er sindsdien niet bepaald florisant op geworden.

Nog niet klaar

Yves Maitres geeft aan dat het bedrijf een aantal ontwikkelingen op de verkeerde momenten heeft gebracht en dat het voornamelijk een issue is geweest van verkeerde timing. Ook zou het bedrijf naarstig bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen en hoe deze uit te brengen. Door de focus op VR lijkt het logisch om deze ontwikkelingen ook naar smartphones te brengen. Al geeft Maitres aan dat dat nog ongeveer 5 jaar van ons verwijderd is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden