Vergelijk 1.990.649 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft komt terug in smartphoneland met vouwbaar toestel'

Nieuws 'Microsoft komt terug in smartphoneland met vouwbaar toestel'
Door ,

Microsoft gaat het nog een keer proberen op de smartphone-markt. Dat gaat het bedrijf doen met een dubbele dosis beeldscherm. Samen met Google begint Microsoft dus weer opnieuw.

Een gewaagde stap is het zeker; je rentree maken in de smartphone-industrie met een vouwbare smartphone, voorzien van twee schermen. Toch gaat Microsoft ermee aan de slag. Gisteren presenteerde het techbedrijf uit Seattle nieuwe Surface tablets en als verrassing kwam er aan het einde van de presentatie nog iets kleins tevoorschijn: de Microsoft Surface Duo. Samen met Google heeft Microsoft aan de ontwikkeling van de Surface Duo gewerkt en dat maakt dat het toestel op Android zal gaan draaien.

Het toestel is nog niet helemaal afgerond. Zo is er bijvoorbeeld nog niet zeker of het toestel überhaupt een camera aan de buitenkant krijgt. In plaats daarvan zou er ook een camera aan de binnenkant kunnen zitten die naar buitenklapt wanneer je een foto wil maken. De processor zou een Snapdragon 855 worden, een meer dan vlotte chip. Wat Microsoft wel heeft losgelaten is dat het gaat om twee 5,6 inch schermen die samen één 8 inch beeldscherm kunnen vormen.

Wanneer kunnen we het toestel verwachten?

Hoewel het toestel al min of meer is aangekondigd moeten we nog wel even op een fysiek exemplaar wachten. Microsoft is van plan om de Microsoft Surface Duo pas tegen het eind van 2020 daadwerkelijk op de markt te brengen. Dan zou het toestel bij mensen al onder de kerstboom kunnen liggen en tegelijkertijd geeft het Microsoft de ruimte om door te ontwikkelen. Ook kunnen ontwikkelaars aan de slag om apps en andere functionaliteit toe te voegen aan het toestel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden