Vergelijk 2.357.217 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei krijgt geen respijt meer van VS'

Nieuws 'Huawei krijgt geen respijt meer van VS'
Door ,

Handelen met Amerikaanse bedrijven is over het algemeen best makkelijk, tenzij je Huawei heet. Het lijkt er nu op dat er definitief een blokkade komt op de handel tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven.

Huawei kampt al een tijdje met de Amerikaanse overheid. In mei werd de Chinese techgigant op de zogeheten Entity List geplaatst en sindsdien is de fabrikant werkzaam in geleende tijd. In plaats van een directe order om de handel tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven stop te zetten, kreeg het Chinese concern 90 dagen respijt, met daaropvolgend nog eens 90 dagen. In die tussentijd leek het er eventjes op dat het allemaal goed zou komen tussen China en de VS, maar inmiddels lijkt al die hoop vervlogen.

Een hooggeplaatste medewerker van het ministerie van buitenlandse zaken in de VS, Rob Strayer, liet voor het weekend het nieuws vallen dat het onwaarschijnlijk is dat de VS het huidige bestand nog eens zal verlengen. Daaraan werd toegevoegd dat ook bevriende landen nog gevolgen zouden kunnen verwachten als zij met Huawei samenwerken om een 5G-netwerk op te zetten. Bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk is samen met Huawei bezig om een netwerk op te bouwen. Hoe deze gevolgen eruit zouden zien werd verder niet gedeeld.

Sneller dan 5G

Strayer voegde er nog aan toe dat de licenties die Huawei nu tijdelijk heeft gekregen nagenoeg nooit blijven voortduren. Ze zijn puur erop ingericht om de andere partij de tijd geven om iets te veranderen en om tegen te gaan dat de markt plotseling wordt beïnvloedt. In de huidige staat heeft Huawei nog tot 19 november 2019 om te handelen met Amerikaanse bedrijven, daarna houdt het feestje op. Tenzij er alsnog een verlenging komt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden