Vergelijk 2.831.791 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google lanceert Google Play Pass voor 1,99 per maand

Nieuws Google lanceert Google Play Pass voor 1,99 per maand
Door ,

Ben jij een fervent gamer? Speel je ook op je smartphone het liefst de hele dag de nieuwste games? Dan heeft Google een dienst waar je misschien in geïnteresseerd in bent; de Google Play Pass.

Mobiel gamen is een belangrijk deel van de globale gaming markt. Ongeveer 45% van alle gaming inkomsten loopt via de spellen die op smartphones worden geïnstalleerd. Dat komt doordat veel van de smartphone-games vol zitten met zogeheten micro-transacties. Dat zijn kleine aankopen, van onder de 5 euro, die de drempel tot het doen van een aankoop een stuk lager maken dan wanneer je een spel van 60 euro voor je PS4 of XboxOne koopt. Doordat de drempel zo laag is, worden deze aankopen vaker gedaan.

Zie je het helemaal niet zitten om veel geld uit te geven? Dan heeft Google een oplossing. Voor 1,99 per maand krijg je toegang tot meer dan 350 premium games. Dat zijn dan spellen waarbij je zonder reclames en met alle extra's kunt spelen voor een vast bedrag per maand. Wanneer je veel in de trein zit of überhaupt graag games speelt op je smartphone, dan is een game-abonnement helemaal niet zo een gek idee. Google gaat hiermee Apple achterna dat eerder deze maand Apple Arcade lanceerde. Een iets duurdere service met een iets andere insteek.

Gamen tot je een ons weegt

In Nederland moeten we nog heel even wachten tot we toegang krijgen tot de Google Play Pass. Voorlopig is dit alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. De verwachting is dat Google het werkgebied van de Play Pass gestaag uit zal breiden, afhankelijk van lokale wetgeving. De prijs is voor het eerste jaar in ieder geval 1 dollar 99 per maand, daarna gaan de prijzen omhoog naar 4,99 per maand. Daarmee kost de Play Pass na het eerste jaar hetzelfde als Apple Arcade bij de lancering. De korting voor de Play Pass is echter maar te claimen tot 10 oktober, het is dus nog maar de vraag of we in Nederland eenzelfde kans krijgen op deze korting.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden