Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei kondigt Mate 30, Mate 30 Pro aan in München

Nieuws Huawei kondigt Mate 30, Mate 30 Pro aan in München
Door ,

Zojuist heeft Huawei twee nieuwe toestellen gepresenteerd in het Duitse München. Naast de Mate 30 kwam ook de Mate 30 Pro op het podium. De toestellen missen echter een vrij belangrijk onderdeel; Google Play Services.

De nieuwste toestellen van Huawei zien er prachtig uit, de specificaties zijn ook van topklasse. Toch is het lastig om de toestellen echt aan te raden. Dat klinkt misschien gek, maar eigenlijk is het heel logisch. De nieuwe Mate-toestellen komen voorlopig nog niet naar Nederland toe. Dat doet Huawei omdat ze van Google geen toestremming hebben om de toestellen te voorzien van Google Play Services en de Google Play Store.

Het missen van de Google Play Store is nog redelijk te omzeilen, maar zonder Play Services kunnen veel apps hun werk niet doen. Vandaar dat het nog even duurt voordat we de Mate 30 in Nederland gaan zien. Zodra de toestellen naar Nederland komen, dan zijn het zeer interessante smartphones. Huawei lijkt er mee bezig te zijn ze dit jaar nog in de Benelux aan te bieden, met Huawei Mobile Services.

Belangrijkste specificaties van de Huawei Mate 30

  • 40-, 16 en 8-megapixelcamera's
  • 6,62 inch Full HD+ oled-display
  • Kirin 990-processor
  • 4200 mAh accu

Belangrijkste specificaties van de Huawei Mate 30 Pro

  • 6,53 inch Horizon oled-display dat 88 graden over de rand van het toestel hangt
  • 40-, 16- en 8-megapixelcamera's
  • Loeisnelle Kirin 990-processor
  • Grote 4500 mAh accu

Prijs en beschikbaarheid

Bij deze specifieke presentatie is dit onderdeel een beetje lastig om in te vullen. Zoalng er nog niets duidelijk is over de daadwerkelijke releasedatum van de twee smartphones in Nederland, valt er eigenlijk ook nog weinig te vertellen over de prijs. Mocht de Mate 30-serie pas over een halfjaar naar de Benelux komen dan zal de prijs anders zijn dan wanneer de toestellen over een maand beschikbaar zijn. We houden het nieuws in de gaten en zodra we meer weten dan delen we dat nieuws natuurlijk.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden