Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Doro 8080 aangekondigd; slimme senior-smartphone

Nieuws Doro 8080 aangekondigd; slimme senior-smartphone
Door ,

Doro heeft een nieuwe smartphone: de Doro 8080. Net als voorgaande modellen is de telefoon voorzien van allerlei slimmigheden om het gebruik voor de oudere medemens prettiger en overzichtelijker te maken, zonder in te leveren op mogelijkheden.

Doro is een fabrikant die zich vrijwel uitsluitend richt op de oudere medemens. In die categorie komt Doro nu met de Doro 8080, een opvolger van de bestaande Doro 8040. Het bedrijf maakt al langere tijd smartphones voor senioren en heeft een uitgebreid modellenaanbod. De Doro 8080 kan gezien worden als het absolute topmodel, want geen enkele andere Doro puilt zo uit van de functionaliteit als dit nieuwe model.

Eenvoud is goud

De Doro 8080 is net als elke smartphone uitgerust met een flink beeldscherm. In het geval van de 8080 is dat 5.7 inch groot en is voorzien van extra stevig glas, zodat hij niet gelijk breekt bij een eventuele val. Aan de achterkant zit een uitstekende camera, met daaronder een eenvoudig te vinden vingerafdrukscanner. Dat is echter niet waar de pret ophoudt bij de 8080, want Doro heeft wederom zijn best gedaan de gebruikerservaring voor de senioren wat op te krikken.

Doro 8080

Zo is de hele menustructuur zo ingericht dat hij zo overzichtelijk mogelijk is. Een ingebouwde assistent genaamd Eva moet de gebruikers op een logische manier begeleiden naar de actie die ze willen ondernemen. De knoppen aan de zijkant zijn ook van elkaar gescheiden, zodat ze makkelijk te onderscheiden zijn. Alles om de senior-gebruiker tegemoet te komen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden