Vergelijk 3.077.848 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

TCL kondigt Plex-telefoon aan onder eigen naam

Nieuws TCL kondigt Plex-telefoon aan onder eigen naam
Door ,

TCL is een grote fabrikant, maar qua naamsbekendheid zijn ze niet zo groot. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen nu ze een telefoon, de TCL Plex, onder eigen naam gaan uitbrengen. Maak kennis met de Plex!

TCL is geen al te bekende naam voor de gemiddelde Nederlander. De merknamen waaronder het bedrijf zijn telefoons normaliter uitbrengt, zullen echter bij veel mensen wel een belletje doen rinkelen. De twee bekendste zijn wel BlackBerry en Alcatel. Nu stapt TCL echter af van die strategie en brengt het een telefoon onder eigen naam uit. Die krijgt gelijk de flitsende naam TCL Plex mee. 

De Plex nader bekeken

Wat voor een telefoon is de nu door TCL aangekondigde Plex eigenlijk? Qua specificaties valt het in ieder geval helemaal niet tegen. De telefoon is uitgerust met een 6.53 inch LCD-display met een 19.5 bij 9-verhouding en Full HD+-resolutie. Het rekenwerk wordt door een Snapdragon 675 gedaan, wat betekent dat het toestel qua snelheid in het hogere middensegment plaatsneemt. 

TCL Plex

De camera's op de Plex vallen verder op. Het zijn er drie, met achtereenvolgens 48, 16 en 2 megapixel. Daarmee kan je in 4K filmen, maar ook in super slow-motion. Aan de voorkant zit een 24 megapixel camera, dus ook je selfiegame blijft flex met de Plex. De batterij is met 3820 mAh groot noch klein, maar ondersteunt in ieder geval wel QuickCharge 3.0 dus je kan altijd lekker vlot opladen. Zoals verwacht draait het toestel op Android 9, maar krijgt het zo snel mogelijk een update naar Android 10.

Koop een Plex met je stacks

We snappen dat je na het zien van de beelden gelijk enorm enthousiast bent om een TCL Plex te kopen. Er komen twee kleuren: Obsidian Black en Opal White. Vooral die witte welhaast parelmoeren variant kan bij ons op de nodige goedkeuring rekenen. Wanneer de TCL Plex naar Nederland komt is nog niet exact bekend, maar ergens in het eerste kwartaal wil TCL het toestel in de markt zetten. Wij zien persoonlijk veel potentie in een intensieve promotie in samenwerking met Ronnie Flex. Laten we hopen dat TCL dat ook ziet.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden