Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung komt met Galaxy A90 5G

Nieuws Samsung komt met Galaxy A90 5G
Door ,

Samsung komt met een nieuw toestel dat wellicht een interessant alternatief is voor de Galaxy S10. De Galaxy A90 5G is een topper, nu nog afwachten wat de prijs gaat doen.

Er waren eerder al wel listings verschenen voor de nieuwe Galaxy A90, maar nu is het dan ook officieel. Samsung pakt flink uit met de Samsung Galaxy A90 5G, qua specificaties in ieder geval. Uiteindelijk heeft Samsung een schakelaartje omgezet in plaats van het organiseren van een grote presentatie. Dat is uiteraard ook beter voor het milieu, op de dag van de duurzaamheid. De Galaxy A90 5G is volgeladen met hardware en tot de tanden bewapend voor toekomstige communicatie.

Om te beginnen draait de Galaxy A90 5G op een loeisnelle Snapdargon 855-processor van Qualcomm. Om die chip wat bij te staan is het toestel uitgerust met maar liefst 6GB werkgeheugen. Daarmee kun je wel een aantal apps open houden. Ook beschikt het toestel over 128GB opslaggeheugen waar je alle foto's, filmpjes en apps op kwijt kunt. Om het geheel aan te houden zit er in de mooie behuizing ook een accu met een capaciteit van 4500 mAh. Een lekker grote accu dus.

Belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy A90 5G

  • 6,7 inch Full HD+ Super AMOLED Infinity-U-beeldscherm
  • Qualcomm Snapdragon 855 processor, gesteund door 6GB werkgeheugen
  • 128GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Beschikt over 5G-mogelijkheden
  • 48-, 8-, en 5-megapixelcamera's op de achterkant, 32-megapixelselfiecamera
  • Accu met 4500 mAh capaciteit

Op dit moment is het toestel alleen in Zuid-Korea beschikbaar, de prijs is zelfs daar nog niet bekend gemaakt, dat volgt vandaag. Het is dus nog even afwachten of en wanneer het toestel richting de Benelux zal komen. Al hebben we hier voorlopig nog geen 5G-netwerken om de aanschaf van een 5G-toestel volledig te kunnen verantwoorden. Desalniettemin zullen we het in de gaten houden, als de prijs niet te dicht in de buurt van de S10 komt is dit een zeer interessant toestel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden