Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Street View eindelijk in Google Maps te vinden

Nieuws Google Street View eindelijk in Google Maps te vinden
Door ,

Alles komt tezamen in één app. Al je kaart, route en straataanzicht-informatie is binnenkort beschikbaar binnen Google Maps. Zo hoef je niet meer te hannesen met verschillende kaartenapps.

Google Street View is eindelijk naar Google Maps gekomen. Street View hoorde altijd bij Google Earth, maar tegenwoordig maken we veel meer gebruik van Google Maps om plaatsen in verre oorden te bekijken. Je kon al wel naar een locatie gaan en bij het 'Meer informatie' blokje onderin een Streetview-aangezicht bekijken. Maar je kon nog niet zomaar een punt in de straat kiezen om even rond te kijken. Nu wordt dat dus wel mogelijk.

De nieuwe Street View-functie komt in het menu met 'Lagen' te staan. In datzelfde menu kun je bijvoorbeeld ook aangeven of je een getekende kaart wil bekijken, een satellietkaart of een terreinkaart. Daarnaast kun je aangeven of je de lijnen van het openbaar vervoer wil zien, de verkeersdrukte of fietsroutes. Onder deze opties is nu dus ook 'Verkennen' toegevoegd. Als je daar Straat View aantikt krijg je de blauwe lijnen op de kaart te zien waar je gebruik kunt maken van Street View.

De straat vegen

Het werkt exact hetzelfde als bij Google Earth het geval was. Je tikt een punt aan op één van de blauwe lijnen aan. Dan komt het geselecteerde punt in 360 graden in beeld. Je kunt nu dus vegen om het exacte punt waar je "staat" van alle kanten te bekijken. Ook kun je over de straat vegen, niet om deze schoon te maken maar om jezelf te verplaatsen over die lijn, bijvoorbeeld wanneer je de voorkant van een winkel vanuit een andere hoek wil zien, of je eigen huis natuurlijk.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden