Vergelijk 3.400.257 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google gaat data-onderzoekers belonen'

Nieuws 'Google gaat data-onderzoekers belonen'
Door ,

Zie jij het wel zitten om in je vrije tijd door miljoenen regels aan code te scrollen? Dan kun je daar nog prima mee verdienen. Google breidt hun bug bounty-programma uit.

Net zoals we laatst bij Apple zagen gaat ook Google wat data-onderzoek crowdsourcen. De bestanden voor Android-apps en Google Chrome-extensies worden te groot in omvang en aantal om volledig door Google zelf te worden gecontroleerd. Vandaar dat Google de vraag uit zet voor wie zich geroepen voelt om de bestanden na te lopen. Het doel is uiteindelijk om alle bestanden te kunnen controleren zodat ze veilig gebruikt kunnen worden. De onderzoekers die iets tegenkomen worden daar uiteraard ook voor beloond.

In het geval van Google gaan deze freelance-onderzoekers niet op zoek naar virussen of kleine vergissingen. Google zet dit programma op om er voor te zorgen dat apps en extensies geen misbruik maken van de gegevens van de gebruiker. Als onderzoeker zou je een bedrag van 50.000 dollar kunnen ontvangen voor het vinden van misbruik, maar dan moet je wel echt duidelijk misbruik tegenkomen op hele grote schaal. De gemiddelde beloning zal wat lager liggen.

Hulp gezocht, bug-hunter

Privacy staat bij techbedrijven iedere dag op de agenda, en bij steeds meer van die bedrijven komen dit soort initiatieven voorbij. Google wil graag een schandaal voorkomen zoals dat bij Facebook meerdere malen is voorgekomen. Voor Google was het onlangs ook raak, al was dat niet op Facebook-achtige schaal. De eenmalige beloning kost het bedrijf een stuk minder dan het maandelijks betalen van een onderzoeksteam.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden