Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Siri wordt anders aangepakt door Apple'

Nieuws 'Siri wordt anders aangepakt door Apple'
Door ,

De digitale spraakassistent van Apple moet natuurlijk steeds nauwkeuriger worden, maar niet meer via opnames van ieder bericht. Hoe Apple aan de slag gaat met Siri? Dat lees je hier.

Apple en Siri zijn de laatste maanden wat minder positief in het nieuws geweest dan misschien wenselijk is. De spraakassistent kwam in de spotlight te staan vanwege de wijze waarop Apple de dienst wil verbeteren. Om dat te doen luisterden Apple-medewerkers dagelijks namelijk naar meer dan 1000 opnames die Siri maakte. Opnames van mensen die Siri om hulp vroegen, maar ook opnames die Siri per ongeluk maakte. Met behulp van die opnames werd de kwaliteit van de spraakassistent verbeterd, maar volgens velen ook de privacy van gebruikers geschonden.

Dat gaat Apple dus anders doen. Kort nadat bekend werd hoe er aan Siri werd gesleuteld stopte Apple met het beluisteren van die opnames. Tijdelijk, naar eigen zeggen, werden deze praktijken stilgelegd. Nu komt er een oplossing waarmee de privacy van gebruikers gewaarborgd wordt en tegelijkertijd aan Siri kan worden gewerkt. Gebruikers kunnen namelijk zelf aan gaan geven of ze al dan niet mee willen doen met Siri's verbeterprogramma. Standaard is dat niet het geval.

Hey Siri, kun je mijn privacy beschermen?

Wanneer je ervoor kiest om deel te nemen aan het programma, worden je opnames alleen beluisterd door Apple's eigen personeel. Dat wil zeggen dat het niet wordt uitbesteed. Dat is leuk en aardig, maar dat betekent nog steeds dat er een vreemde naar je opnames luistert. De ingehuurde krachten die eerder naar Siri's opnames luisterden zijn in de tussentijd ontslagen. Ook worden opnames die niet aan Siri zijn gericht direct verwijderd.

(via)

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 32,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 40,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 42,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden