Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 30 krijgt geen Google-apps'

Nieuws 'Huawei Mate 30 krijgt geen Google-apps'
Door ,

Huawei zal aan de bak moeten met de software van de Mate-toestellen. Zo spreekt Google. Volgens Google mogen er geen Google-diensten op de smartphones draaien.

Het ziet er niet zo best uit voor de lancering van de Huawei Mate 30, Mate 30 Pro en Mate 30 Lite. Qua hardware is het allemaal in kannen en kruiken voor de Chinese techgigant, maar de software-kant zou nog een lastig verhaal kunnen worden. Google heeft namelijk aangegeven dat er op de aanstaande Mate-toestellen van Huawei geen Google-diensten mogen draaien. Als grootste beperking is het gebruik van de Google Play-diensten en daarmee de Google Play Store waar gebruikers doorgaans hun apps vandaan halen.

De keuze ligt niet in de handen van Google zelf. De zoekreus zou prima haar diensten willen aanbieden aan Huawei om op de nieuwe toestellen te draaien. Het is echter de Amerikaanse overheid die dwarszit. Sinds Huawei als bedrijf op de Amerikaanse Entity List is geplaatst heeft het bedrijf voor de tweede maal 90 dagen respijt gekregen om te blijven handelen met Amerikaanse bedrijven. Deze afspraken hebben echter geen betrekking op toestellen die nog gelanceerd moeten worden sinds Huawei op die lijst is geplaatst.

Wat nu?

Huawei lanceert 6 september aanstaande haar nieuwe Kirin 990-processor die zal gaan tikken in de Mate-toestellen. Naar verwachting zou de Mate-reeks twee weken later op het toneel verschijnen. De toestellen zouden nog steeds op Android kunnen draaien gezien het om Open Source-software gaat, maar hoe Huawei om de Google Play Store heen zal komen wordt afwachten. Volgens Huawei zelf komt er dit jaar nog geen smartphone met Huawei's eigen HarmonyOS op de markt, dus waarschijnlijk treffen we dit niet aan op de Mate-toestellen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden