Vergelijk 2.546.281 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia sluit apps niet meer af'

Nieuws 'Nokia sluit apps niet meer af'
Door ,

Heb je een Nokia-smartphone en wordt je er gek van dat je recente apps zomaar afsluiten? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Het gros van fabrikanten legt hun eigen skin over Android heen. Dat bepaalt bijvoorbeeld hoe bepaalde logo's er in menu's uitzien, hoe bepaalde gebaren werken en ook hoe goed het toestel te personaliseren is. Wat ook per fabrikant verschilt, is hoe het toestel omgaat met de recent gebruikte apps. Fabrikanten als Sony, Motorola en HTC laten de apps vrij lang open staan zodat je ze altijd snel kan openen zoals ze erbij stonden. Aan de andere kant heb je fabrikanten als Huawei, Samsung en Nokia die apps al wat sneller afsluiten om je werkgeheugen wat meer ademruimte te geven.

Dat laatste wordt vooral gedaan om de accuduur te verlengen. Dat kan echter vervelend zijn wanneer je een tijdje een zware app hebt gebruikt, zoals een intensief spelletje, en de eerste app uit het korte termijn geheugen is gehaald. Nokia heeft daar als fabrikant een boel klachten over ontvangen en heeft er dan ook voor gekozen om dit niet meer te doen. Vanaf binnenkort gaat de fabrikant door verschillende methoden oplossingen uitvoeren om niets aan accuduur in te leveren en tegelijkertijd alle apps aan te houden.

Hoe dan?

De eerste oplossing is het meest voor de hand liggend; een grotere accu. Deze oplossing moet het verschil gaan overbruggen dat de openstaande apps nu maken. De andere oplossing is misschien iets eleganter, maar ook wat lastiger. Als tweede wil Nokia softwarematig de accuduur verlengen. Doorgaans heeft een fabrikant dat al redelijk geoptimaliseerd, het is dus de vraag waar Nokia op moet gaan beknibbelen om het toch langer vol te houden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden