Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone presenteert Fairphone 3

Nieuws Fairphone presenteert Fairphone 3
Door ,

Om de wereld voor verder verval te behoeden, en om met een duurzaam alternatief de markt te kunnen beïnvloeden presenteerde Fairphone haar vierde smartphone ooit; de Fairphone 3.

Bij vrijwel iedere smartphone-fabrikant komt er per halfjaar minstens 1 toestel op de markt. Doorgaans is dat een vervolg op de voorganger met iets betere specificaties. Bij Fairphone werkt het een beetje anders. Wanneer het bedrijf eens per jaar een nieuwe smartphone zou presenteren wordt dat gezien als wat te gortig. In de 6 jaar dat Fairphone nu bijna bestaat heeft het merk zojuist pas haar vierde smartphone gepresenteerd. Dat lijkt nogal weinig, en dat is precies de bedoeling.

De smartphones van Fairphone steken ook wat anders in elkaar dan alle anderen. De Fairphones zijn erop gebouwd om het minstens 5 jaar vol te houden en de gebruikers houden het graag nog wat langer vol. Smartphones zorgen namelijk voor vrij veel digi-afval, of eWaste. Dat heeft Fairphone vanuit een andere hoek benaderd. Nagenoeg ieder onderdeel van de Fairphone is te vervangen. Zo kun je een nieuwe accu kopen als deze het niet meer zo lang volhoudt. Voor het milieu is dat een stuk prettiger dan het hele toestel dumpen een een nieuwe aan te schaffen. De Fairphone 3 is erop gebrand om hert nog weer langer vol te houden. Bij Fairphone begrijpen ze ook dat er af en toe iets vernieuwd moet worden, vandaar dat nu dus de Fairphone 3 is gelanceerd.

Fairphone 3

Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 632 en wordt standaard uitgerust met 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen en 4GB werkgeheugen. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en kan dus zo worden bijbesteld als deze niet zoveel lading meer opslaat. Het scherm is een 5,65 inch Full HD-paneel met een 18:9-beeldverhouding. Achterop zit een 12-megapixelcamera en voorop een 8-megapixelschieter. Het toestel kan vanaf eind september worden verscheept voor een prijs van 450 euro voor een compleet toestel.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden