Vergelijk 2.435.259 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Smartphone-gaming is miljardenbusiness'

Nieuws 'Smartphone-gaming is miljardenbusiness'
Door ,

Gamen is de toekomst. Sterker nog, gamen is de tegenwoordige tijd. Mobiele games brengen zoveel geld in het laatje dat er steeds meer geïnvesteerd wordt.

Als je af en toe een spelletje op je smartphone speelt zul je er niet zo vaak bij stil staan hoeveel geld er omgaat achter de schermen van die spelletjes. Daar kan per spel ook veel verschil tussen zitten. Uiteindelijk worden ook niet alle spelletjes gemaakt door grote bedrijven. Toch is er hoe dan ook veel geld mee gemoeid. Gaming is ieder jaar een groeimarkt en inmiddels gaat er meer geld om in games dan in film en muziek bij elkaar opgeteld. Geschat wordt dat de game-industrie in 2019 ongeveer 152 miljard op moet gaan brengen.

Van die 152 miljard zou er 68,5 miljard uit mobiele games komen. Dat zou betekenen dat ongeveer 45% van alle omzet die wereldwijd wordt binnengehaald via de spelletjes die we op onze telefoons spelen. Dat daar zoveel geld aan wordt verdiend wil ook zeggen dat er nóg meer geld in zal worden gepompt. Waar wat te verdienen valt wordt geïnvesteerd. Er wordt geschat dar er gedurende het afgelopen anderhalf jaar ongeveer 9,6 miljard dollar aan investeringen gedaan zijn.

Overal gamen

De grootste investeringen zijn gedaan door bedrijven en instanties die al betrokken waren bij de gaming-industrie. Door de winstgevendheid van smartphone games is de verwachting echter wel dat er steeds meer bedrijven van plan zullen zijn om smartphone spellen te maken, ook al hebben ze nog geen directe verbinding met de sector. Voor de consument is dat prettig, dat zou namelijk betekenen dat het aanbod en de kwaliteit toe zullen gaan nemen. Helaas zal dat ook het aantal reclames toe laten nemen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden