Vergelijk 2.694.221 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HMD Global komt met goedkoper 5G alternatief'

Nieuws 'HMD Global komt met goedkoper 5G alternatief'
Door ,

5G is nieuw en spannend. Daarnaast ook nog onbruikbaar in Nederland. HMD Global, in de vorm van Nokia, wil ervoor zorgen dat tegen de tijd dat 5G naar Nedeland komt, iedereen over een 5G-smartphone zou kunnen beschikken.

Van vrijwel ieder toptoestel dat in 2019 is verschenen is ook een 5G-variant uitgebracht of op zijn minst aangekondigd. Al die toestellen hebben twee dingen gemeen. Als eerste kunnen ze verbinden met een 5G-netwerk om onwaarschijnlijk snel data binnen te harken. De tweede overeenkomst is dat de 5G-toestellen stuk voor stuk vrij prijzig zijn. Wanneer we in Nederland ook gebruik kunnen maken van een 5G-netwerk is het natuurlijk wel fijn wanneer dat met een redelijk betaalbare smartphone kan.

Dat dachten ze bij HMD Global ook. HMD Global produceert inmiddels alweer een paar jaar de smartphones met de Nokia-merknaam. De toestellen met Nokia op de achterkant zijn over het geheel genomen smartphones met een redelijke prijs die ook redelijk wat bieden. Dat Lijkt het bedrijf dus ook voor 5G-functionaliteit te willen gaan doen. Uit een interview met HMD Global is gebleken dat het bedrijf van pan is om een 5G-smartphone te produceren die de helft moet gaan kosten vergeleken met concurrenten.

Goedkoop en snel

Er worden nog niet zoveel processoren geproduceerd met 5G-mogelijkheden. De processoren die daar wel toe in staat zijn vinden we niet voor niets terug in toestellen die tot alles in staat zijn. Het hele concept van 5G begint nu een beetje aan te slaan en ook de processoren erachter moeten nog volwassen worden. Zodra dat het geval is, kan de technologie ook op lagere prijspunten worden geleverd. HMD Global is dus van plan om dat al wat eerder te doen en wil in 2020 een Nokia presenteren die kan verbinden met een 5G-netwerk én niet al te duur is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden