Vergelijk 2.567.542 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple iPhone 11 krijgt USB-C-lader'

Nieuws 'Apple iPhone 11 krijgt USB-C-lader'
Door ,

Apple gaat vaart zetten achter het opladen van haar toestellen. Niet alleen na aanschaf van een extra lader, maar standaard uit de doos. Daarvoor gaat de monoliet gebruik maken van een usb-C-poort.

Apple's iPhones hebben tot op heden gebruik gemaakt van een 5 Watt adapter om opgeladen te worden. Als je er niet zoveel mee bezig houdt klinkt dat prima. Zolang de lader maar oplaadt toch? Toch gebruiken concurrenten als Samsung en Huawei al een paar jaar laders met meer vermogen. De Huawei P30 Pro wordt bijvoorbeeld geleverd met een 40W-lader en kan het toestel draadloos opladen met 15W piekvermogen. Dan lijkt die 5W toch ineens behoorlijk weinig.

Dat komt doordat de opladers van Apple standaard werden voorzien van een usb-A-poort die het niet mogelijk maakt om tot hoger dan 5W te gaan. Apple verkocht overigens wel snellere laders, maar een snellader van Apple kost ongeveer 55 euro, al kun je een snellader voor iPhone ook voor minder aanschaffen. Het verschil is vooral dat er nu verwacht wordt dat de iPhone 11, en consorte, wordt geleverd met een snellader in de doos.

Tijd voor turbo

Vrijwel iedere Android-fabrikant heeft toestellen op de markt die standaard met een snellader worden geleverd. Apple kan haast niet achterblijven, dus liljkt het er nu op dat Apple een usb-C-adapter in de doos bij het toestel gaat leveren. Ook zouden de aanstaande iPhones worden voorzien van draadloos snelladen en ook omgekeerd draadloos opladen. Eigenlijk heb je dus helemaal geen oplaadkabel meer nodig wanneer je een draadloze snellader hebt. De Apple iPhone 11 zal overigens nog gewoon over een Lightning-poort beschikken.

(via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden