Vergelijk 3.091.894 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Fairphone 3 verbetert de wereld vanaf 27 augustus'

Nieuws 'Fairphone 3 verbetert de wereld vanaf 27 augustus'
Door ,

Ben je klaar om een smartphone te kopen waar je de komende 5 tot 6 jaar zelfvoldaan over kan doen? Je helpt het milieu een handje mee met de aanstaande Fairphone 3.

Vanaf 2013 is Fairphone bezig met een milieuvriendelijker alternatief voor smartphones. De Nederlandse smartphone-fabrikant komt niet ieder kwartaal met een nieuw model zoals veel anderen dat wel doen. Dat heeft een goede reden. Fairphone zet zich namelijk al vanaf de oprichting in voor een beter milieu. De smartphones van Fairphone zijn nagenoeg volledig modulair. Dat wil zeggen dat ieder onderdeel vervangen kan worden.

Dat klinkt lollig, maar eigenlijk is het ingenieus. Als je accu kapotgaat, hoef je alleen je accu te vervangen in plaats van het hele toestel. Zelfs het scherm, de camera, de printplaten, luidsprekers en vervangende schroeven zijn los aan te schaffen. Deze onderdelen zijn te koop bij Fairphone zelf voor een schappelijke prijs. Bij fairphone zijn ook allerlei handleidingen te vinden over hoe je nieuwe onderdelen installeert. 

In de, bijna, 6 jaar dat het bedrijf bestaat zijn er slechts 3 modellen gepresenteerd. Tot op heden is alleen het allereerste model, de Fairphone 1, uit de productlijn genomen. Simpelweg omdat het niet meer mogelijk was om de onderdelen en software voor het toestel te verzorgen. Van de opvolgers, de Fairphone 1U en de Fairphone 2 kun je nog alle onderdelen bestellen. Het lijkt er nu dus op dat daar een derde toestel aan wordt toegevoegd.

Fairphone 3

Het gat al een tijdje over een nieuw toestel van Fairphone. Al meer dan en jaar doen er geruchten de rondte dat het bedrijf met een nieuwe verduurzamer op de markt komt. Nu wordt er dan eindelijk meer bekend. Het bedrijf heeft uitnodigingen de bus uit gedaan voor een lanceringsevenement dat plaats zal vinden op 27 augustus in Berlijn. Hoewel de naam nog nergens is bevestigd, is de verwachting dat het toestel de Fairphone 3 zal worden.

Er is nog niet zoveel bekend over de Fairphone 3, vandaar het evenement. In tegenstelling tot nagenoeg iedere smartrphone die heden ten dagen op de markt komt, lijkt het erop dat de Fairphone 3 het zal houden bij een enkele camera op de achterzijde. Hoewel we niet verwachten dat het toestel portretfoto's zal gaan maken die op de zijkant van een gebouw worden afgedrukt, kan een enkele lens heel wat bereiken. Dat zagen we eerder namelijk al in de Google Pixel 3.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden