Vergelijk 2.623.989 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'e-Sim beschikbaar in Nederland vanaf vandaag'

Nieuws 'e-Sim beschikbaar in Nederland vanaf vandaag'
Door ,

Zodra je een nieuw abonnement afsluit daarvan gebruik kunnen maken zonder te hoeven wachten op een nieuwe simkaart? Geen 3 tot 5 werkdagen wachttijd meer maakt het binnenkort een stuk makkelijker om over te stappen van provider.

Bellen zonder simkaart wordt de toekomst. Het zit er al een tijdje aan te komen maar tot op heden behoorde e-sim niet tot de mogelijkheden bij Nederlandse providers. Daar gaat gauw verandering in komen. Sterker nog, daar is verandering in gekomen. Vanaf vandaag ondersteunt T-Mobile als eerste Nederlandse provider de e-sim. Wanneer je nog niet zo op de hoogte bent van wat e-sim is hebben we hieronder een artikeltje staan als opfriscursus.

Alles wat je moet weten over de e-sim

Alles wat je moet weten over de e-sim

15 jan 2018 - Misschien heb je de term e-sim al eens voorbij horen komen. Het is de opvolger van de traditionele, fysieke simkaart die we nu kennen. Hoe werkt de e-sim? Wat zijn de voordelen ervan? En wanneer kunnen we deze techniek in ons land verwachten? Al deze onderwerpen komen aan bod in dit artikel.

Vanaf vandaag gaat het dus loos met de kaartloze smartphones. Helaas is e-sim niet beschikbaar in ieder toestel. Eigenlijk is e-sim in Nederland alleen nog maar mogelijk in smartphones van één fabrikant; Apple. Alleen de meest recente iPhones van de Amerikaanse fabrikant ondersteunen op het moment van schrijven de e-sim. De iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max zijn de enige telefons die officieel in Nederland te koop zijn die e-sim kunnen benutten. Google's Pixels, vanaf de Pixel 2, bieden ook de mogelijkheid tot e-sim, maar die toestellen worden officieel niet verkocht in Nederland.

Trage start

Tot nu toe is de implementatie van e-sim dus beperkt in Nederland. Slechts één provider biedt het aan voor slechts drie smartphones. Zoals met alle grote veranderingen moet er één de eerste zijn. Dat Google de functionaliteit wel inbouwt in haar toestellen geeft in ieder geval aan dat Android-fabrikanten er open voor staan. De hoop is dat steeds meer fabrikanten en providers e-sim zullen ondersteunen.

(via)

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 27,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 11,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden