Vergelijk 3.090.896 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Accucapaciteit van Huawei Mate 30, Mate 30 Pro gelekt'

Nieuws 'Accucapaciteit van Huawei Mate 30, Mate 30 Pro gelekt'
Door ,

Wanneer je aan het einde van de dag nog gebruik wil kunnen maken van je smartphone, dan zit je bij de toppers van Huawei sowieso al goed. Toch lijkt de fabrikant daar nog een schepje bovenop te gaan doen bij de Mate 30 en Mate 30 Pro.

Het duurt niet al te lang meer voordta we officieel kennis mogen maken met de Huawei Mate 30 en de Huawei Mate 30 Pro. De twee smartphones van formaat komen naar verwachting over ongeveer twee maanden op het toneel. De twee kanjers worden waarschijnlijk voorafgegaan door een evengoed grote, maar iets minder presterende Huawei Mate 30 Lite. Van de Huawei Mate 30 Lite wordt verwacht dat deze een soft launch krijgt tijdens de IFA-beurs begin september.

Er wordt steeds meer bekend over Huawei's aanstaande toppers. De Mate-toestellen zijn de grote jongens van de Chinese fabrikant. Deze worden doorgaans als eerste uitgerust met de nieuwste processor van Huawei en dat lijkt ook dit jaar te gebeuren met de HiSilicon Kirin 990. Verder lijkt het erop dat de Mate 30 Pro een flinke bak aan camerageweld mag gaan leveren. Nu lijkt ook de capaciteit van de accu's van de Mate 30 en Mate 30 Pro bekend te zijn. De Mate 30 lijkt een 4200 mAh capaciteit te krijgen terwijl de Mate 30 Pro het mag gaan doen met een giga-accu van 4500 mAh.

Nooit meer naar huis

Huawei's Android-schil, EMUI, is doorgaans erg fanatiek in het uitschakelen van onnodige processen. Dat heeft als gevolg dat je erg lang vooruit kunt met de accu's van Huawei-smartphones. Als de Mate 30 Pro inderdaad wordt uitgerust met deze giga-accu dan zou je haast op vakantie kunnen zonder oplader. Dat wil zeggen, als die vakantie een weekendje weg is. De nieuwe Kirin 990 lijkt ook nog eens zeer efficiënt te gaan werken, waardoor je geen angst hoeft te hebben voor een lege accu.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden