Vergelijk 3.385.701 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei krijgt nog eens 90 dagen respijt

Nieuws Huawei krijgt nog eens 90 dagen respijt
Door ,

Huawei lijkt voorlopig nog veilig van een handelsverbod. De ene uitstelperiode komt ten einde terwijl de volgende begint.

Huawei is bovengemiddeld veel in het nieuws dit jaar. Dat is uiteraard niet helemaal vreemd gezien het Chinese bedrijf eerder dit jaar werd afgesneden van haar leveranciers in het westen. Zonder bouwstenen werd het voor Huawei lastig gemaakt om onder andere telefoons te produceren. Gelukkig kwam er kort nadat Huawei op de Entity List werd geplaatst een uitstel voor het bedrijf. Huawei kreeg 90 dagen om hun zaakjes op orde te krijgen voordat er alsnog een volledige blokkering zou komen.

Vandaag lopen die 90 dagen op een einde, einde Huawei, toch? Zeker niet. De Chinese fabrikant krijgt nog eens 90 dagen om bijvoorbeeld onderdelen in te slaan. Ook kan er tijdens die 90 dagen worden gewerkt aan de exacte implementatie van Android 10 Q voor toestellen als bijvoorbeeld de aanstaande Huawei Mate 30 Pro. De mogelijkheid bestaat uiteraard ook nog dat er aan het einde van die 90 dagen wordt besloten om Huawei weer van de Entity List af te halen.

Graan en haver

Op de G20 top in Osaka spraken presidenten Donald Trump en Xi Jinping van respectievelijk de Verenigde en China met elkaar over het hele gedoe. Het leek er na die besprekingen op dat alles in kannen en kruiken was voor Huawei. In ruil voor het hervatten van de reguliere handel van Huawei met alle toeleveranciers zou China meer landbouwproducten van de Verenigde Staten afnemen. Deze uitspraak deed Trump destijds, al is er toen niets doorgegeven aan het ministerie van handel. De komende 90 dagen zal er wederom veel besproken en onderhandeld worden tussen de twee landen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden