Vergelijk 3.400.257 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android-apps komen langzamer op de Play-store'

Nieuws 'Android-apps komen langzamer op de Play-store'
Door ,

Langer wachten voordat je nieuwe favoriete app te downloaden is. Dat klinkt niet zo lastig, maar het is wel een stuk veiliger.

Doorgaans houden gebruiker  zich niet bezig met hoelang het duurt voordat een app beschikbaar is in Androids Google Play Store. Toch leek het ons interessant om het er een keer over te hebben, vooral omdat het vanaf nu wat langer gaat duren. Hoewel je ook apps van buiten de Play Store kunt installeren op je Android-smartphone, wordt dit door Google afgeraden. De hoofdreden hiervoor is dat de apps die in de Play Store worden aangeboden eerst de veiligheid worden gecontroleerd.

Tot nu toe gaat dat vrij vlot, maar daar gaat nu dus verandering in komen. Google wil ervoor zorgen dat de veiligheid van de apps in de Play Store met een grotere nauwkeurigheid wordt getoetst. De keerzijde van die verhoogde veiligheid is dat het langer duurt voordat een ontwikkelaar zijn eigen app in de Play Store ziet verschijnen. Wel kunnen ontwikkelaars in hun dashboard bijhouden hoelang het nog ongeveer zal duren.

Lekker veilig

Google is er al een tijdje mee bezig om de veiligheid van gebruikers beter te beschermen. Bij concurrent Apple staat de beveiliging al langer bovenaan. Zo is het bij iPhones niet mogelijk om apps van derden te installeren op je toestel. Google heeft de personalisatie doorgaans prioriteit gegeven en gaat nu dus een stuk scherper toezien op de veiligheid. Dat wil niet zeggen dat Google het zaakje maar liet lopen, maar nu simpelweg nog beter gaat opletten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden