Vergelijk 2.736.583 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei stelt Mate X poosje uit'

Nieuws 'Huawei stelt Mate X poosje uit'
Door ,

Voorlopig vouwen we nog geen smartphones op. We hebben al veel foto's en filmpjes gezien van vouwbare smartphones, toch hebben we er nog steeds geen in de winkels gezien. Als het goed is komt daar dit jaar nog verandering in.

Het gaat inmiddels al een tijdje over opvouwbare smartphones, toch is er nog geen exemplaar van een grote fabrikant verschenen. Samsung riep diens vouwbare device terug na een week te zijn gebruikt door reviewers en van Huawei heeft nog niemand hem zonder toezicht kunnen gebruiken. Het lijkt er op dat we op het vouwbare toestel van Huawei nog ietsje langer moeten wachten. Het lijkt eropdat de officiële lancering een klein stukje wordt opgeschoven naar november.

Waarom de lancering wordt uitgesteld is niet echt duidelijk. Tijdens het MWC in Barcelona eerder dit jaar leek het bedrijf een volledig functioneel exemplaar klaar te hebben. Inmiddels zijn we een halfjaartje verder en is er bij de twee grootste Android-fabrikanten nog niets naar buiten gekomen. De kans is groot dat zowel Samsung als Huawei als eerste met een toestel op de markt wilden komen en daarom al zo vroeg hun toestel hebben laten zien. Sindsdien zouden de bedrijven zich verder aan het buigen zijn over het ombuigen van het scherm.

Limbo

Met het uitstellen van Huawei's Mate X lijkt het erop dat Samsung toch weer als eerste met het flexibele toestel op de markt gaat komen. De Galaxy Fold, de gereviseerde versie, lijkt in september te worden gelanceerd. Als we afgaan op het afgelopen jaar zou dat echter ook zomaar weer doorgeschoven kunnen worden. Een smartphone moet sowieso al een boel misbruik kunnen verdragen. Wanneer je een toestel kunt inklappen breng je meer bewegende onderdelen aan en wordt de kans op schade groter.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden