Vergelijk 3.487.850 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'WhatsApp komt met vingerafdruk-beveiliging'

Nieuws 'WhatsApp komt met vingerafdruk-beveiliging'
Door ,

Zijn jouw vrienden en familie op de hoogte van het wachtwoord van je telefoon, maar wil je toch dat ze je WhatsApp-berichten niet lezen? Dan komt WhatsApp met de perfecte oplossing voor jou. Geef nooit meer zomaar je geheimen prijs.

WhatsApp is, net als alle andere apps, zich constant aan het verbeteren. Of je het eens bent met die verbetering is natuurlijk een tweede. De Instant Messaging-dienst komt nu met de mogelijkheid om je WhatsApp te verstoppen achter een digitale deur die jij alleen zelf kunt openen. Dat kun je alleen zelf doen omdat er geen wachtwoord, patroon of cijfercode mee gepaard gaat. Binnenkort wordt het mogelijk om WhatsApp te ontgrendelen met je vingerafdruk.

De instelling is al verschenen in een aantal beta-versies van de app. Doorgaans worden nieuwe ontwikkelingen eerst naar de beta-testers uitgerold om er zeker van te zijn dat de nieuwe functie ook daadwerkelijk zijn werk goed doet. Als je een beta-tester bent is het niet zeker dat je deze optie krijgt, het zou namelijk kunnen dat je op een andere server bent ingedeeld. Als je er wel mee aan de slag kunt, dan vind je de instelling bij Account -> Privacy -> Fingerprint Lock. Wanneer je je telefoon in het Nederlands hebt ingesteld kom je de instelling tegen bij Account -> Privacy -> Vingerafdrukvergrendeling.

Minder WhatsAppen

Nadat je de instelling activeert vraagt WhatsApp iedere keer dat je de app opent om je vingerafdruk. Hoewel dat je berichten en privacy goed beschermt, lijkt het ons vooral irritant om telkens in te moeten loggen als je alleen even een duim-emoji wil versturen. Mocht je niet zo vaak WhatsApp openen maar wel je privacy op prijs stellen, dan kunnen we de functie zeker aanraden. De verwachting is dat de functie over een maandje of twee naar alle gebruikers uitrolt, mits de beta-test goed verloopt.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden