Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC blijft vlammen in India met nieuwe Wildfire X'

Nieuws 'HTC blijft vlammen in India met nieuwe Wildfire X'
Door ,

Heet nieuws uit het uiterst hete India. HTC lanceert een nieuwe smartphone in India met indrukwekkende specificaties voor een indrukwekkende prijs. Kort nadat het bedrijf leek te zijn uitgevlamd.

HTC kwam met een verrassende nieuwe aanwinst op de proppen in India. De HTC Wildfire X lijkt een interessant toestel te worden. Echter heeft HTC er niet bijzonder veel mee te maken. De HTC Wildfire X is namelijk niet geproduceerd door het Taiwanese bedrijf HTC. De HTC Wildfire X komt uit de productietrein van InOne Smart Technology, een techbedrijf afkomstig uit Hong Kong. Dit klinkt misschien wat verwarrend maar eigenlijk is het doodnormaal.

'HTC stopt smartphone-verkoop in Verenigd Koninkrijk'

'HTC stopt smartphone-verkoop in Verenigd Koninkrijk'

6 aug 2019 - De tijd van kanjers als de HTC Wildfire en HTC One (M8) liggen inmiddels alweer een tijdje achter ons. Toch begint het er een beetje op te lijken dat de tijd van HTC als geheel achter ons gaat liggen.

HTC heeft een licentie uitgegeven aan InOne Smart Technology om smartphones te produceren met daarop het HTC-logo, HTC-software en een HTC-sticker op de doos. In plaats van een compleet nieuw merk op de markt te brengen, iets wat bakken en bakken met geld kost, kiest InOne Smart Technology ervoor om tegen een vergoeding aan HTC gebruik te maken van diens merknaam. Dat scheelt aanzienlijk in marketingkosten, registratievergoedingen en andere paperassen.

Lang zo gek niet

Een vergelijkbare overeenkomst bestaat in Finland. Nokia-smartphones worden niet gemaakt door Nokia, hoe gek dat ook klinkt. In plaats daarvan heeft Nokia een licentie uitgegeven aan het Finse HMD Global, dat daadwerkelijk de toestellen ontwerpt en produceert. Het ligt bijna hetzelfde bij BlackBerry. De naam BlackBerry wordt gebruikt om smartphones van TCL op de markt te brengen. BlackBerry heeft als bedrijf echter nog wel een hand in de software-kant van zaken.

De HTC Wildfire X is op papier een zeer interessante smartphone. Het toestel heeft een 6,22 inch HD+-display met een 88,8% screen-to-body-verhouding, draait op Android 9.0 Pie en draagt een accu met zich mee met een capaciteit van 3300 mAh. Achterop het toestel zitten drie camera's; een 12-, 8- en een 5-megapixelcamera. Het toestel heeft 4GB werkgeheugen en minimaal 128GB opslaggeheugen. Of het toestel naar Nederland komt is nog de vraag, maar met een omgerekende prijs van 165 euro hopen we van wel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden