Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Bij Google inloggen met je vingerafdruk is nu mogelijk'

Nieuws 'Bij Google inloggen met je vingerafdruk is nu mogelijk'
Door ,

Dat wil niet zeggen dat je met je vingerafdruk even het hoofdkantoor van Google binnen kunt wandelen. Maar je hoeft wel minder vaak je wachtwoord in te tikken, super fijn toch?

Steeds meer apps werken al met onze zogeheten biometrische gegevens. Dan hebben we het met name over onze vingerafdrukken. Een paar jaar geleden was het nog toekomstmuziek; je smartphone ontgrendelen met je vingerafdruk. Inmiddels is het voor veel consumenten een dealbreaker wanneer een smartphone niet met een kort vingertikje kan worden geactiveerd. Sinds er vingerafdrukscanners in smartphones zijn ingebouwd is er veel veranderd. Waar er eerst zorgen waren over de veiligheid van de technologie, is het tegenwoordig mogelijk om al je bankzaken te regelen met je vingerafdruk en op sommige toestellen zelfs met een gezichtsscan.

Als banken gebruik kunnen maken van de vingerafdruk om je je geldzaken te laten zien, dan kan Google je er ook wel mee laten inloggen toch? Het is immers jouw vingerafdruk. Dat dachten de mensen bij Google nou ook. Vanaf vandaag is het daarom mogelijk m met je vingerafdruk in te loggen bij verschillende Google-diensten. Dan gaat het over apps van Google, maar ook over Google-webservices. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om via je webbrowser in te loggen bij je spreadsheets.

Inhaalslag

Zo hoef je niet meer iedere keer je hele, super gecompliceerde wachtwoord in te tikken. Door dit in te voeren gaan Google en Android de grote concurrent achterna. Via iOS van Apple werd het eerder dit jaar mogelijk om via een webbrowser bij je Apple-account in te loggen met je TouchID en FaceID. De functie komt bij Google uiteraard als eerste binnen bij Google's eigen Pixel-smartphones. Kort daarna lijkt niets de uitrol naar overige Android-toestellen in de weg te staan.

(via)

Google Pixel 3a beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 24,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,50 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden