Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung werkt aan nieuwe soort accu'

Nieuws 'Samsung werkt aan nieuwe soort accu'
Door ,

Stroom is leven in 2019. Je kunt de allerbeste, allersnelste smartphone hebben die de mooiste foto's maakt, maar je hebt er niet zo veel aan als de accu na een paar uur leeg is. Samsung werkt aan de oplossing.

Smartphone-accu's worden steeds groter en de hard- en software wordt steeds zuiniger. Toch zitten er grenzen aan de accu's die we in onze smartphones hebben. Boven een bepaalde capaciteit worden ze te groot om nog iets anders in een smartphone-behuizing te proppen. Daarbij zitten we ook dicht bij het plafond van de mogelijkheden van "traditionele" lithium-ion batterijen. In 2004 werd er een nieuwe stof ontdekt die zeer geschikt lijkt voor de opslag van grote hoeveelheden vermogen in kleine verpakkingen, daar wil Samsung iets mee doen.

De stof heet grafeen en is zoals gezegd uiterst geschikt voor kleine verpakkingen van veel "stroom". Niet zo vreemd dat smartphone-bedrijven er mee aan de slag willen dus. Samsung schijnt er bijvoorbeeld al een tijdje mee bezig te zijn. Toch lijkt het nog niet al te makkelijk om de stof te implementeren in een accu. Dat komt mede doordat het nogal prijzig kan zijn om een nieuwe stof toe te passen in een nieuwe techniek. Met ontploffende smartphone-accu's wil Samsung niets meer te maken hebben.

Relatief dichtbij

Toch lijkt het erop dat Samsung dicht tegen een eerste grote succes aan zit. Volgens wereldberoemde smartphone-lekker Evan Blass zit Samsung te kijken wanneer het eerste toestel met een grafeenaccu op de markt verschijnt. De lekker geeft aan dat ofwel 2020 wordt, danwel 2021 maar later zal het niet worden. Smartphones krijgen zoals gezegd efficientere soft- en hardware, maar de taken die van ze verwacht worden, worden er ook niet minder op. Wij kunnen niet wachten op een smartphone die ons écht bij kan houden.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden