Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Facebook komt met Dark Mode voor Android app'

Nieuws 'Facebook komt met Dark Mode voor Android app'
Door ,

Nooit meer wakker liggen van je veel te felle smartphone-scherm. Dat lijkt de toekomst te gaan worden met meer en meer apps die voorzien worden van een donkere modus. Ook Facebook lijkt in het rijtje aan te sluiten.

Lig jij ook ver na je bedtijd nog te scrollen op je smartphone? Door nieuwssites, het Viva-forum of Facebook? Dan gaat Facebook je nachtrust een heel klein beetje beter maken. Het reuze techbedrijf, dat bij reuze veel privacy-rechtszaken betrokken is, schijnt bezig te zijn met een donkere modus voor de Facebook-app op Android. De Dark Mode zorgt ervoor dat je beter in slaap valt na het scrollen en tegelijkertijd verbruikt het ook iets minder van je accu.

Vooral op oled-schermen zal het verschil groot zijn. Oled-panelen schakelen de pixels namelijk volledig uit wanneer deze zwart moeten uitstralen. Daardoor is er geen stroom nodig om de pixels te verlichten en ook wordt er geen licht gemaakt om in je ogen te schijnen. Steeds meer apps krijgen een Dark Mode en dat kunnen we alleen maar toejuichen, zeker gezien de hoeveelheid tijd die we in 2019 spenderen aan het staren naar schermen. Facebooks eigen Messenger-app werd eerder dit jaar al van een Dark Mode voorzien.

Speciale donkere modus voor oled blijkt overbodig

Speciale donkere modus voor oled blijkt overbodig

28 jun 2019 - Een van de voordelen die de oled-technologie met zich meebrengt is dat zwart ook echt zwart is, een belangrijk verschil ten opzichte van LCD-schermen. In tegenstelling tot wat veel gebruikers denken, is een speciale donkere modus voor oled-displays echter niet nodig als je deze feature gebruikt om je accuduur te verlengen.

Duistere wereld

Er zijn al screenshots naar buiten gekomen waarin de app in een donker grijze versie te zien is. Wanneer deze modus naar gebruikers komt is echter nog onbekend. Gezien Facebook de eigenaar is van apps als WhatsApp en Instagram is het niet ondenkbaar dat ook deze apps in de nabije toekomst worden voorzien van een donkere modus. In een donkere modus wordt de tekst uiteraard wit gemaakt, anders zie je niets. Tot nu toe hebben we bij andere apps gemerkt dat het zeer prettig leest en we kijken uit naar de tijd dat zowel Facebook als ook WhatsApp en Instagram zijn voorzien van een Dark Mode.

(via)

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden