Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei komt met vingerafdrukscanner in lcd-display'

Nieuws 'Huawei komt met vingerafdrukscanner in lcd-display'
Door ,

De technologie staat niet stil en ontwikkeling gaat door. Huawei heeft al een tijdje vingerafdrukscanners achter de oled-schermen van haar smartphones zitten. Nu komt het bedrijf met hetzelfde concept in een lcd-scherm.

Het afgelopen jaar zijn er een steeds groter aantal smartphones uitgerust met een vingerafdrukscanner die zich achter het scherm bevindt. Hierdoor is er geen behoefte meer aan een vingerafdrukscanner achterop het toestel. Daardorr kunnen de ontwerpen van smartphones strakker worden afgerond maar bovenal is het geween retegaaf. Dit soort vingerafdrukscanner heeft tot nu toe alleen nog maar achter oled-schermen gezeten. Bij een oledscherm zijn de pixels "transparant" en krijgen ze pas een kleurtje wanneer ze aangaan.

Huawei komt nu met de mogelijkheid om een vingerafdrukscanner achter het scherm van een lcd-paneel te plaatsen. Een lcd-scherm is relatief een stuk dikker en er zit allerlei hardware op de plaats waar je een vingerafdrukscanner zou kunnen plaatsen. Toch is het Huawei dus gelukt. Dat heeft het bedrijf laten zien op diens eigen conferentie; het HDC. Tijdens de Huawei Developers Conference was er een demonstratiemodel aanwezig.

Huawei gaat goed na tegenspoed

Huawei gaat goed na tegenspoed

17 jul 2019 - Eerder dit jaar kreeg Huawei een paar flinke klappen nadat het bedrijf door de VS op de Entity List werd geplaatst. Hoe is het bedrijf er onder? Huawei nam ons mee naar Spanje om ons op de hoogte te brengen.

Toekomstmuziek

Wanneer Huawei de eerste smartphone met deze technologie wil gaan uitrusten is nog onduidelijk. Dat ze deze techniek willen implementeren lijkt een no-brainer. Wanneer men een vingerafdrukscanneer achter een lcd-scherm weet te plaatsen zou dat vele malen goedkoper zijn dan bij een oled-paneel. De kans is dus erg groot dat Huawei deze technologie zal gaan toepassen bij haar budget-smartphones. Zeker omdat het er zo stoer uitziet.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden