Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Telegram gaat druktemakers afremmen'

Nieuws 'Telegram gaat druktemakers afremmen'
Door ,

Word je helemaal gek van een deelnemer aan een groepsgesprek die een soort tapijt bom aan berichten eruit gooit? Telegram onderneemt stappen om dit in te perken.

We kennen allemaal wel iemand die langere zinnen in hapklare brokjes opdeelt in een chatbericht. Soms leidt dat tot een waterval van 10+ berichtjes die kort na elkaar binnenstromen. Dat bevordert de leesbaarheid niet en je telefoon trilt zich haast van de tafel door alle meldingen die elkaar in korte tijd opvolgen. Telegram is daar niet zo happig op en introduceert een nieuwe functionaliteit. Het wordt mogelijk om in chatgroepen de frequentie van gebruikers aan te passen.

Daarmee bedoelen we niet dat een deelnemer aan het gesprek op zoek moet gaan naar een nieuw radiostation, maar dat het aantal berichten dat een gebruiker kan verzenden wordt beperkt. Het wordt mogelijk voor de beheerders van een groepschat om per gebruiker aan te kunnen geven hoe veel tijd er tussen berichten moet zitten. Dat zal gaan verschillen tussen 30 seconden of een volledig uur. Een groot gat als je het ons vraagt en wij kunnen ook niet zo goed thuisbrengen waarom een deelnemer een uur niet van zich zou mogen laten horen.

Take it easy

Het is uiteraard niet zo dat deze functie in iedere groep gebruikt hoeft te worden. De beheerder van een groep kan instellen of er überhaupt van de nieuwe Slow Mode gebruik wordt gemaakt. Het lijkt erop dat deze functie ook wordt ingevoerd om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan. WhatsApp. concurrent van Telegram, beperkte eerder al het aantal keer dat een bericht kan worden doorgestuurd naar andere gebruikers en gesprekken. Telegram maakt het overigens ook mogelijk om een stil bericht te sturen waarbij de ontvanger geen melding ontvangt van het bericht.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden