Vergelijk 3.474.765 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Maps geeft loopaanwijzingen via de camera

Nieuws Google Maps geeft loopaanwijzingen via de camera
Door , - 1 reactie

Je hoeft niet meer te wisselen tussen vooruit kijken waar je loopt, en op je scherm kijken waar je loopt. Vanaf heden kun je deze twee combineren en hoef je dus nergens meer tegenaan te lopen.

Google toonde de functionaliteit al een tijdje geleden, maar nu is deze dan ook voor de gewone burger te gebruiken. Looproutes via Google Maps zijn al een tijdje ingeburgerd in ons dagelijks leven. Niet dat we steeds de weg naar huis kwijtraken, maar als we afreizen naar een nieuwe stad, of een plaats waar we niet zo vaak komen helpt Google Maps je de juiste weg te vinden. Niets zo irritant als je in het wilde weg te zoeken naar de weg.

Google liet zoals gezegd al eerder zien hoe de functie eruit zou komen zien, maar dat gebeurde in een promotiefilmpje. Nu komt er een beta uit van de Google Maps-app waarbij iedereen deel kan nemen om de laatste foutjes uit de software te halen. Je hebt niet veel nodig om gebruik te maken van de Augmented Reality-functionaliteit. Zolang je smartphone AR-ondersteunt uit zichzelf kun je het proberen. Bij een iPhone gaat het er dan om dat je gebruik kunt maken van ARKit en bij Android-smartphones is ARcore een vereiste. Daarnaast moet er ook streetview aanwezig zijn waar je de nieuwe manier van navigeren wil gebruiken.

Nooit meer kwijt

Over een tijdje zit deze functionaltiet ingebakken in de standaard versie van Google Maps en hoef je dus niet meer per se de beta-versie te downloaden. Je smartphone laat je de omgeving zien via de camera van je telefoon en Google zorgt er dan voor dat je aanwijzingen over de route in je beeld ziet verschijnen. Je hoeft dus simpelweg de grote pijlen in beeld te volgen en dan kom je op je bestemming. Veel navigeerplezier!

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden