Vergelijk 2.004.440 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel 4, 4XL worden uitgerust met radar'

Nieuws 'Google Pixel 4, 4XL worden uitgerust met radar'
Door ,

De Google Pixel 4 en diens grotere broer, de Pixel 4 XL, worden uitgerust met Soli-radar. Dat kan je toestel bijvoorbeeld schoon houden tijdens het koken. Het voorkomt niet dat je tegen een lantaarnpaal loopt wanneer je naar je smartphone blijft kijken.

Technisch gezien worden de toestellen uitgerust met radar. Het is niet zo dat de Pixel 4-toestellen je kunnen vertellen hoe ver je van de muur af zit. Toch zit er radar-technologie in de toestellen. Dat komt van niemand minder dan Google zelf. In een teaser-spotje liet Google zien dat je de Pixel-smartphones kunt bedienen zonder het toestel aan te raken. De gebaren die je richting het toestel maakt moeten ergens door worden opgevangen en daarvoor maakt Google gebruik van Soli-radar. Een afdeling van Google zelf, Atap, is daar al een aantal jaren mee bezig geweest.

De radar meet beweging rondom het toestel en leert te herkennen wat de bijbehorende actie is. Dat zal beginnen met het besturen van de muziek op je smartphone, maar kan uitgroeien tot bijvoorbeeld het omslaan van de pagina in een e-book of het muten van je meldingen. Volgens Google is dat slechts het begin en zal er in de loop der jaren steeds meer mogelijk worden met de Motion Sense-technologie. Het lijkt er voorlopig op dat de toestellen niet in ieder land met de technologie worden uitgerust vanwege plaatselijke wetgeving.

Pixels in de toekomst

In Nederland hebben we de pech dat Google officieel geen smartphones uitbrengt in ons kikkerlandje. Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om in Nederland een Pixel-smartphone te krijgen. Voor de aanschaf van een Pixel kun je een premie betalen via grijze import, of je kunt zelf over de grens gaan om voor de reguliere prijs een toestel te kopen in Duitsland. Het lijkt voor Google niet interessant genoeg om smartphones en andere producten rechtstreeks in de Benelux uit te brengen, hopelijk komt daar nog verandering in.

(via)

Google Pixel 4 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 35,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 42,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 20000 € 37,00 € 12,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 4 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden