Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei's nieuwe besturingssysteem heet HarmonyOS'

Nieuws 'Huawei's nieuwe besturingssysteem heet HarmonyOS'
Door ,

HongMeng, verwijzend naar een oertijd/een tijd voordat er iets was, geeft aan dat Huawei met het besturingssysteem terug wil naar het begin. Even opnieuw. Dat lijkt Huawei te willen doen met de nieuwe software.

Al sinds Huawei op de Entity List werd geplaatst in mei gaat het al over Huawei's nieuwe besturingssysteem. Doordat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mochten doen met het Chinese techconcern leek het er even op dat Huawei niet meer op ondersteuning van het Android-besturingssysteem kon beschikken. HongMengOS, zoals het achter gesloten deuren genoemd zou worden, scheen al even in de maak te zijn en klaargestoomd worden om Android te vervangen als besturingssysteem voor Huawei's devices.

De eerste klap werd afgewend en het lijkt er sterk op dat Huawei 'gewoon' gebruik kan blijven maken van Android, mét ondersteuning van Google. Dat zou per transactie tussen de bedrijven worden bekeken tot er een permanentere oplossing is. Huawei ziet het echter wel zitten om zelf met een permanentere oplossing te komen; een eigen besturingssysteem. Deze ochtend, in Nederland althans, is dat besturingssysteem uit de doeken gedaan. In China zal het daadwerkelijk HongMengOS gaan heten, terwijl we in de rest van de wereld met HarmonyOS te maken krijgen.

Huawei CEO: HongMeng sneller dan Android

Huawei CEO: HongMeng sneller dan Android

8 jul 2019 - Er is veel te doen rondom de positie van Huawei in het Android-landschap. Vanwege het handelsverbod tussen Huawei en Amerikaanse bedrijven is de Chinese fabrikant min of meer gedwongen om haar eigen software te ontwikkelen. Net op het moment dat het verbod afgezwakt lijkt, komt de CEO van Huawei met enkele interessante uitspraken.

Harmonieuze besturing

HarmonyOS zal kunnen draaien op smartphones en andere smart-devices. Hoe lang het duurt voordat we in Nederland een toestel met HarmonyOS kunnen verwachten is nog niet bekend, al is de verwachting dat we er bij de presentatie van de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro meer over horen. Die toestellen zullen overigens naar alle waarschijnlijkheid nog op Android draaien. Hopelijk horen en zien we binnenkort meer over dit nieuwe besturingssyeteem en eventueel een eerste toestel.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden