Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple verhindert batterijreparatie door derden'

Nieuws 'Apple verhindert batterijreparatie door derden'
Door ,

Apple leek aardig goed haar klanten tegemoet te komen met goedkope accu vervangingen voor iPhones. Nu blijkt het bedrijf echter niet meer te willen dat de accu's door een ander worden vervangen.

Een tijdje terug was Apple veel in het nieuws vanwege het kunstmatig beperken van de prestaties van iPhones om te verbloemen dat de kwaliteit van de accu achteruit ging. Een jaar lang heeft Apple, als goedmakertje, accu's van iPhones vervangen voor een schijntje en ook werden er apps aan iOS toegevoegd om in de gaten te houden hoe het met de levensduur van je accu staat. Inmiddels zijn de accu-vervangingen weer terug naar de oude prijs en wil de grootmacht graag dat je van die prijs gebruik maakt.

iPhones waarvan de accu niet is vervangen door Apple zelf, krijgen nu een constante melding dat je je moet melden bij Apple om daar de accu te laten vervangen. Die melding kom je tegen in het scherm waar je normaal gesproken de conditie van je accu kunt checken. Waar mensen vooral over vallen is dat het Apple erom gaat dat de vervanging door Apple wordt gedaan. Geen ander mag het doen, ook al gaat het om en authentieke Apple-accu.

Right to Repair

In Amerika gaat het er al langer over dat het eigenlijk van de zotte is dat je een product niet zelf mag repareren. Wanneer je als consument een product aanschaft mogen reparaties in veel gevallen alleen gedaan worden door de verkoper of een aan de verkoper gelieerde monteur. Eigenaars van John Deere traktoren mogen bijvoorbeeld zelf geen reparaties uitvoeren. Daardoor worden ze gedwongen om een flink stuk te rijden naar een gelicenseerde garage. In plaats daarvan zijn veel boeren de software van de traktor gaan hacken zodat de traktor niet doorheeft dat de boer zelf de reparatie heeft gedaan.

(via)

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 35,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 43,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 70,00 € 45,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden